Forrás: Getty

Idén ezzel az 5 konyhakerti finomsággal próbálkozz, ha az erkélyeden szeretnél kertészkedni
  1. Csípős paprika (Capsicum annuum): A csípős paprika kiváló választás az erkélyre, mivel nem igényel nagy helyet és könnyen gondozható. Ráadásul a meleg, napos környezetet kedveli – ha ilyen az erkélyed, az már félsiker. Számos különböző fajtája létezik, így változatos ízű és csípőségű termést szüretelhetsz.
  2. Cseresznye paradicsom (Solanum lycopersicum var. cerasiforme): A cseresznye paradicsom kisebb termetű növény, így könnyen elfér egy balkonládában vagy egy nagyobb edényben. Gyorsan érik és hosszú ideig termőképes marad, így egész nyáron és késő ősszel is gyűjthetsz belőle. Ízében pedig semmivel sem marad el a nagyobb méretű paradicsomoktól.
  3. Zöldhagyma (Allium fistulosum): A zöldhagyma nagyon sokoldalú növény, amely szinte bárhol megterem. Kisebb edényben vagy ládában is nevelhető, és rendkívül gyorsan nő. Ennek hála az erkélyedről szedheted a friss hagymát, amit aztán salátákhoz, levesekhez vagy akár grillen sült ételekhez is felhasználhatsz.
  4. Bazsalikom (Ocimum basilicum): A bazsalikom egy másik kiváló választás balkonládákhoz és konténerekhez. Szereti a meleg, a napos helyeket, és könnyen gondozható. Friss, aromás leveleivel fűszerezheted ételeidet, vagy készíthetsz belőle ízletes pestót. Ráadásul a gyakori metszés segíti a növény növekedését.
  5. Medvehagyma (Allium ursinum) A medvehagyma egy vadon termő növény, ami kiválóan alkalmazkodik az erkélyek körülményeihez. Kevés gondozást igényel, és kora tavasszal már szedheted is róla a friss, ízletes leveleket. Emellett a medvehagyma virágai is ehetők, és díszítőelemnek sem utolsók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.