Forrás: Getty

Hogyan védd meg a kerted a nyári hőségtől? – 6 egyszerű lépéssel neked is sikerülni fog

1. Mulcsozás

A mulcsozás nagyon sok mindenre alkalmas. Nyáron például a talajtakarással megőrizheted a talaj nedvességtartalmát és csökkentheted hőmérsékletének ingadozását. Használj szerves anyagokat, például fakérget, szalmát vagy komposztot, hogy védd a növények gyökereit, és visszaszorítsd a gyomok növekedését, amelyek elszívnák a hasznos növények elől az értékes nedvességet.

Hogyan védd meg a kerted a nyári hőségtől? – 6 egyszerű lépéssel neked is sikerülni fog
Forrás: Getty

2. Rendszeres öntözés

A hőségben a növényeknek természetesen több vízre van szükségük, ezért fontos, hogy rendszeresen és alaposan öntözd őket. Lehetőleg kora reggel vagy késő este keríts erre időt, hogy elkerüld a víz túlzott párolgását, és biztosítsd, hogy a növények gyökerei elegendő nedvességet kapjanak, valamint a víz elég mélyre hatoljon.

3. Árnyékolás

Az érzékeny növényeket érdemes árnyékkal védeni a legforróbb órákban. Ehhez használhatsz árnyékoló hálókat vagy ideiglenes árnyékoló szerkezeteket is, hogy csökkentsd a közvetlen napfény hatását. Ezzel megakadályozhatod a levelek megégését és a növények kiszáradását még a legmelegebb napokon is.

4. Talajápolás

A jó minőségű talaj segít megőrizni a nedvességet és tápanyagokat biztosít a növények számára. Rendszeresen lazítsd fel és forgasd át a talajt, és kezeld komposzttal vagy más szerves anyagokkal, hogy javítsd annak szerkezetét és vízmegtartó képességét, ami nyáron életmentő lehet a növényeid számára.

5. Megfelelő ültetési technikák

Fontos, hogy a megfelelő növényeket válaszd a nyári kertedbe. Olyan fajtákat ültess, amelyek jól tűrik a hőséget és kevésbé érzékenyek a szárazságra. Az őshonos növények általában jobban alkalmazkodnak az adott éghajlati viszonyokhoz, és kevesebb gondozást igényelnek.

6. Külön figyelj a konténerre

Ha konténerben nevelsz növényeket, figyelj arra, hogy a cserepek földje gyorsabban kiszárad, mint a kertben lévő talaj. Ügyelj arra, hogy megfelelően öntözd és árnyékos helyre helyezd őket, hogy elkerüld a gyökerek túlmelegedését.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.