Forrás: Getty

Forgalmas út mellett laksz? – Így lehet csendes az élettered

Zajcsökkentő kerítés

Ezek az elemek speciális anyagokból készülnek, amelyek segítenek elnyelni, ezzel pedig csökkenteni a zajt. Ezek a kerítések sokféle formában és méretben elérhetőek, így könnyen megtalálhatod az igényeidnek leginkább megfelelőt. Működésük lényege, hogy sajátos geometriai formákat alakítanak ki rajtuk, amik megtörik és visszaverik a hanghullámokat.

Hangszigetelő sövény

Ha inkább zölddel vennéd körbe magad, akkor ültess hangszigetelő sövényt. Bizonyos növények – például a babérmeggy vagy a tiszafa – képesek elnyelni a zajt. Akár már meglévő kerítés mellé is ültetheted őket, még tovább erősítve ezzel a hangtompító hatást.

Nyílászárók utólagos hangszigetelése

Nyilván a legjobb megoldás, ha régi ablakaidat újakra tudod cserélni. Ha azonban ez jelenleg nem opció, sokat segíthet a nyílászárók utólagos hangszigetelése is. Ilyenkor a meglévő ablak nyíló szárnyának belső felére egy plusz üvegréteget helyeznek fel. A vastag üveg egy légmentesen záródó kerettel illeszkedik az ablakszárnyhoz, így az ablakok hangszigetelő képessége bezárt állapotban több decibellel is megnőhet.

Növeli az ingatlan értéket

Ne feledd: a hangszigetelés nemcsak a kényelmedet szolgálja, de hozzájárulhat az ingatlanod értékének növeléséhez is. Ha esetleg ki- vagy eladásra kerülne a sor, akkor egy jól szigetelt ház nagy előnyben lesz a piacon a többivel szemben, így a befektetés biztosan megtérül.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.