Forrás: Getty

Ezért válassz pázsit helyett lóherét a kertbe

Általában kétfajta megoldás létezik, ha fű helyett lóherét szeretnél a kertedbe. Vannak olyan csomagok, amelyekben csak lóhere mag van, de lehet olyan mixet is kapni, amelyben a lóhere mellett fű vagy más talajtakaró magja is megtalálható. Mindegyik opció szuper, különösen akkor, ha a fő cél, hogy egy kicsit diverzebb legyen a „gyepszőnyeg”.

Milyen érvek szólnak a lóhere gyep mellett?

  • Kevesebb fűnyírás: A lóhere is képes hosszúra nőni, viszont közel sem akkorára és olyan gyorsan, mint a hagyományos fű. Bár teljesen nem inthetsz búcsút a fűnyírónak, jelentősen lecsökkentheted a fűnyírás gyakoriságát.
  • Nincs szükség műtrágyára: A lóhere kiváló természetes nitrogénforrást biztosít a gyepnek. A lóhere hüvelyes növény, ami azt jelenti, hogy gyökerei képesek a levegőből származó nitrogént úgy átalakítani, amelyet a növények fel tudnak használni. Ennek hála műtrágya nélkül is zöld lesz a kert.
  • Környezetbarát: Már a ritkább fűnyírás is kíméli a természetet, hiszen kevesebb energiát/üzemanyagot használsz, és kisebb a zajszennyezés is. Emellett a lóhere virágzik is, ami nagyon hasznos a méheknek.
  • Kevésbé igényes: Míg a hagyományos fű kifejezetten nem kedveli az árnyékos helyeket vagy a túl sok napfényt, addig a lóhere ilyen körülmények között is vidáman eléldegél.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.