Forrás: Getty

Ezekkel a növényekkel távol tarthatod a kártevőket a kertedtől

1. Bazsalikom

A bazsalikom illata nem csak nekünk, embereknek, de a kártevőknek is nagyon intenzív. Különösen jól működik a paradicsom mellett, mivel távol tartja a legyeket és a szúnyogokat. Ültesd a paradicsompalánták közé, és hagyd, hogy tegye a dolgát.

Ezekkel a növényekkel távol tarthatod a kártevőket a kertedtől
Forrás: Getty

2. Körömvirág

A körömvirág erős illatával elűzi a fonalférgeket és más talajlakó kártevőket. Emellett vonzza a jótékony rovarokat, például a katicabogarakat, amelyek segítenek a levéltetvek elleni küzdelemben. Ezt hívják úgy, hogy dupla haszon!

3. Levendula

A levendula erős illata távol tartja az ágyásoktól a molyokat, a szúnyogokat és a bolhákat. Ezen kívül vonzza a méheket és más beporzó rovarokat, amelyek elengedhetetlenek a kert egészséges működéséhez.

4. Mentafélék

A menta illata elriasztja a hangyákat, a levéltetveket és a káposztalepkéket. Figyelj azonban arra, hogy a menta nagyon invazív, így érdemes cserépben tartani, vagy szegélyező növényként használni, hogy ne terjedjen el túlzottan.

Ezekkel a növényekkel távol tarthatod a kártevőket a kertedtől
Forrás: Getty

5. Rozmaring

A rozmaring erős illata elriasztja a káposztalepkéket és más kártevőket. Különösen hasznos a káposztafélék közelében. Ültesd rögtön a kerted szélére, hogy védelmet nyújtson a betolakodók ellen.

6. Zsálya

A zsálya illata például a sárgarépalégy számára taszító, a méhek számára viszont kifejezetten vonzó. A sárgarépa, a káposzta és a paradicsom mellett nagy hasznát veheted.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.