Forrás: Getty

Ezeket a feladatokat kell ősszel elvégezned a kertben

Gereblyézd össze a lehullott faleveleket

A lehullott leveleket és terméseket rendszeresen össze kell szedned, hiszen a fűnek szüksége van a szellőzésre. Ráadásul a faleveleket hasznát is veheted: természetes fagyvédő lehet belőle a virágágyásban, a sövénynél és a bokroknál. Emellett a sündiszkókkal is jót teszel, hiszen a levélkupacokban át tudnak telelni.

Tipp: Az ereszcsatorna megtisztításáról se feledkezz meg, hiszen ott is rengeteg levél összegyűlhet.

Ültess fákat!

Ekkor érkezik el az idő arra, hogy facsemetéket ültess a kertedben. Elsősorban gyümölcsfákat, amelyek tavaszra már erősebb gyökereket növesztenek. Ezek után öntözd is őket rendesen, majd időben gondoskodj a megfelelő fagyvédelemről is (például a falevelekkel).

Ezeket a feladatokat kell ősszel elvégezned a kertben
Forrás: Getty

Vágd vissza, amit kell

Ilyenkor kell sort kerítened a bokrok és fák visszavágására. Főleg az elszáradt, beteg ágakat, elhervadt növényeket és virágokat kell eltávolítanod.

Ültess, hogy arathass

Szeptemberben és októberben még nyugodtan vethetsz el zöldségmagokat – például salátát. Ennek hála akár a tél elején is zsenge salátaleveleket szedhetsz a kertben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.