Ez az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha kerti partit szervezel

Ez az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha kerti partit szervezel

A nyár és az őszi meleg napok mindig a kerti partikról szólnak, a jó levegőn akár az éjszakákba is belenyúlhatnak az összejövetelek. Egy kerti parti mindig rugalmasabb egy lakásban tartott bulinál, ezért valamennyivel kevesebb feladattal jár. Van azonban néhány hiba, amit ha elkövetünk, a vendégek nem jó szájízzel és a vártnál korábban fognak távozni.

Ötletládához ad!

1. Kevés és nem megfelelő étel

Nagyon nehéz megjósolni, hogy a vendégeink éppen mennyire lesznek éhesek a bulin, illetve melyik fogás lesz népszerű, és melyik kevésbé az. Ha több étel készül, mint ami elfogy, akkor nem szívesen dobjuk ki a felesleget, azonban túl kevés étel esetén előfordulhat az a kellemetlen helyzet, hogy a vendégek éhesek maradnak. Ahhoz, hogy egyik se történjen meg, nyugodtan kérdezzük meg a vendégeinket pár nappal az összejövetel előtt, hogy mit szeretnének enni, mi az, amit abszolút nem szeretnek, illetve ne felejtsük el a speciális étrendet követőket – például a vegánokat sem.

2. Nem biztosítunk rovarriasztót

A kerti partik mindig tele vannak hívatlan vérszívó vendégekkel, amik ráadásul a legtöbb esetben szúnyogok. Semmi sem tudja úgy elrontani a bulit, mint amikor állandóan csapkodni kell a kellemetlen rovarokat. Mindig tartsunk otthon szúnyogriasztó füstölőt, illetve biztosítsunk bőrre fújható riasztóspray-t is.

3. Nincs elegendő szék vagy ülőhely

Még ha táncos bulit szervezünk is, muszáj annyi széket vagy ülőhelyet biztosítani, amennyi vendégünk lesz. Nagyobb összejövetel esetén nyugodtan használjunk ki minden ülőfelületnek, például vegyünk elő napozóágyakat, földre teríthető plédet, hintaágyat stb…

4. Nem gondolunk a hőmérséklet változására

A kerti partiknál sajnos kénytelenek vagyunk alkalmazkodni a kinti hőmérséklethez. Néhány apró dolog azonban segíthet kondicionálni a helyzetet, például helyezzünk ki plédeket, amiket a vendégek magukra teríthetnek, ha lehűl az idő. Ezeket jól látható helyre tegyük, és még az összejövetel elején hívjuk fel rájuk a figyelmet. A nagy meleg ellen biztosítsunk elegendő árnyékot vagy párakaput.

5. Nem készülsz fel a balesetekre

Balesetek sajnos bármikor előfordulhatnak, bármennyire szeretnénk őket elkerülni. Akár az étel felvágása közbeni ujjvágás, akár egy váratlan horzsolás sok kellemetlenséget tud okozni. Ezekre az alkalmakra jó, ha készítünk be ragtapaszt, fertőtlenítőt és fájdalomcsillapító tablettát is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert A legszebb növények egy színes és gyönyörű őszi kerthez

Az esős őszies napokon minden porcikánkkal arra vágyunk, hogy valami színt csempésszen a szürke hétköznapokba. Ennek a kívánságunknak pedig tökéletesen eleget tesznek az alábbi gyönyörű virágok.

Tipp 5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

Már biztosan mindenkivel megesett, hogy az aznapra kiszemelt ruhadarabja még mindig a teregetőn lógott vizesen, így nem tudta felvenni. Ennek azonban vége! Az alábbi 5 tippnek hála érdemben gyorsíthatunk a száradási folyamaton.

Tipp Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára

A növényrajongók számára nem ismeretlen az a bosszantó helyzet, amikor egyik kedvenc cserepe leveleit megcsócsálja a család kutyája. Sajnos ezt nem tudjuk teljesen kiküszöbölni, ha kisállatunk van – és nem is ez a legnagyobb ezzel, hiszen cserepeseink viszonylag könnyen pótolhatók. Az igazi veszély kiskedvencünket fenyegeti, hiszen ha számára mérgező növényt harapdál meg, könnyen baj történhet.

Tipp Egy csodaösszetevő, három természetes keverék – Így varázsolj a levendulával

Szereted a friss, nyugtató illatokat otthonodban? Inkább a természetes, saját készítményeket választod a bolti szerek helyett? Az alábbi csodaösszetevővel környezetbarát légfrissítőt, szőnyegillatosítót és öblítőt készíthetsz. Ráadásul fillérekből, pillanatok alatt!

Tipp Ízléstelen vagy trendi? Visszatérnek a 2000-es évek lakberendezési trendjei

Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is rendre visszatérnek a korábbi évek trendjei. Jelen esetben a 2000-es évek vannak a terítéken – már csak azt kell eldöntenünk, hogy mi a véleményünk ezekről.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin