Ez az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha kerti partit szervezel

Ez az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha kerti partit szervezel

A nyár és az őszi meleg napok mindig a kerti partikról szólnak, a jó levegőn akár az éjszakákba is belenyúlhatnak az összejövetelek. Egy kerti parti mindig rugalmasabb egy lakásban tartott bulinál, ezért valamennyivel kevesebb feladattal jár. Van azonban néhány hiba, amit ha elkövetünk, a vendégek nem jó szájízzel és a vártnál korábban fognak távozni.

Ötletládához ad!

1. Kevés és nem megfelelő étel

Nagyon nehéz megjósolni, hogy a vendégeink éppen mennyire lesznek éhesek a bulin, illetve melyik fogás lesz népszerű, és melyik kevésbé az. Ha több étel készül, mint ami elfogy, akkor nem szívesen dobjuk ki a felesleget, azonban túl kevés étel esetén előfordulhat az a kellemetlen helyzet, hogy a vendégek éhesek maradnak. Ahhoz, hogy egyik se történjen meg, nyugodtan kérdezzük meg a vendégeinket pár nappal az összejövetel előtt, hogy mit szeretnének enni, mi az, amit abszolút nem szeretnek, illetve ne felejtsük el a speciális étrendet követőket – például a vegánokat sem.

2. Nem biztosítunk rovarriasztót

A kerti partik mindig tele vannak hívatlan vérszívó vendégekkel, amik ráadásul a legtöbb esetben szúnyogok. Semmi sem tudja úgy elrontani a bulit, mint amikor állandóan csapkodni kell a kellemetlen rovarokat. Mindig tartsunk otthon szúnyogriasztó füstölőt, illetve biztosítsunk bőrre fújható riasztóspray-t is.

3. Nincs elegendő szék vagy ülőhely

Még ha táncos bulit szervezünk is, muszáj annyi széket vagy ülőhelyet biztosítani, amennyi vendégünk lesz. Nagyobb összejövetel esetén nyugodtan használjunk ki minden ülőfelületnek, például vegyünk elő napozóágyakat, földre teríthető plédet, hintaágyat stb…

4. Nem gondolunk a hőmérséklet változására

A kerti partiknál sajnos kénytelenek vagyunk alkalmazkodni a kinti hőmérséklethez. Néhány apró dolog azonban segíthet kondicionálni a helyzetet, például helyezzünk ki plédeket, amiket a vendégek magukra teríthetnek, ha lehűl az idő. Ezeket jól látható helyre tegyük, és még az összejövetel elején hívjuk fel rájuk a figyelmet. A nagy meleg ellen biztosítsunk elegendő árnyékot vagy párakaput.

5. Nem készülsz fel a balesetekre

Balesetek sajnos bármikor előfordulhatnak, bármennyire szeretnénk őket elkerülni. Akár az étel felvágása közbeni ujjvágás, akár egy váratlan horzsolás sok kellemetlenséget tud okozni. Ezekre az alkalmakra jó, ha készítünk be ragtapaszt, fertőtlenítőt és fájdalomcsillapító tablettát is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Gyerek Kamasz lányszoba ötletek – A legnépszerűbb stílusok és megoldások a fiatalok körében

A gyerekek villámgyorsan felnőnek, és a babaszobából pillanatok alatt tini szoba lesz. Az általunk összeszedett kamasz lányszoba ötletek segítenek neked megérteni a mostani trendeket, és okos és praktikus megoldásokat kialakítani lányod szobájába. Az eredmény garantáltan tetszeni fog neki is!

Tipp A hosszan tartóan friss és profin kötött virágcsokor 5 titka

A hotelekben és elegáns éttermekben a legegyszerűbb virágokból álló csokrok is lélegzetelállítóan néznek ki, pedig nincs bennük semmi különleges. A szépségük mögött a profin elrendezett és szakszerűen ápolt virágszálak állnak. Eláruljuk a mindig friss és rendezett csokor titkait.

Gyerek Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Foci és autók – a két téma, ami nagy eséllyel betalál egy kisfiúnál. Azonban ennél sokkal kreatívabb is lehetsz, ha gyermeked szobájának dekorációjáról van szó. Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek például megmutatják, hogyan.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin