Forrás: Getty

Egyszerűen gondozható előkert ötletek azoknak, akiknek nincs sok idejük a kertre

Hogyan kell kialakítani az előkertet úgy, hogy minimális gondozás mellett is jól nézzen ki?

  • Igénytelen növények: Ha nincs sok időd az előkertre, akkor ne olyan növényeket válassz oda, melyek sok figyelmet igényelnek.
  • Virágládák és cserepek: A növényeket sokkal egyszerűbb kordában tartani és gondozni, ha virágládában tartod őket. Ha lehet, minél több cserepest tegyél az előkertbe.
  • Mulcs minden mennyiségben: A mulcs sok szempontból megkönnyíti a dolgodat, ezért még lelkes kertészek is előszeretettel használják a kertben. Sok jó tulajdonsága van, például megköti a vizet, ennek hála kevesebbet kell öntöznünk. A természetes mulcs néhány év alatt lebomlik, és remek tápanyagként szolgál a talajban. De ami a legfontosabb: nem enged teret a gazoknak, amivel időt spórol neked.
  • Kavicsok: A mulcshoz hasonlóan kaviccsal is boríthatod a gazosodásra hajlamos területeket az előkertben. A szépen szegélyezett, kaviccsal borított területek mindig jól mutatnak, és bőven elég csak havi egyszer vagy nagy vihar egy kis időt szánni arra, hogy rendbe tedd.
Egyszerűen gondozható előkert ötletek azoknak, akiknek nincs sok idejük a kertre
Forrás: Getty

Milyen növényeket válassz az előkertbe?

  • Sziklakerti virágok: A kövirózsa, a ternye, a varjúháj és a többi sziklakerti növény azért jó választás is, mert a szárazságot és a tápanyagszegény talajt is jól tűrik, ezért szinte semmilyen gondozást nem igényelnek.
  • Tuja: A tuja egyrészt hatásosan takarja el a kertet a kíváncsi tekintetek elől, másrészt pedig kifejezetten igénytelen növény.
  • Fűszernövények: A menta, a rozmaring vagy a citromfű csupán heti szintű locsolást igényel, cserébe mindig friss fűszerekkel ízesíthetsz majd a konyhába.
  • Bukszus cserjék: Az örökzöld cserjékkel nehéz mellé lőni, ugyanis szezononként elég 2-3 alkalommal formára vágni őket, mégis jól mutatnak.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.