Forrás: Getty

Egy kutyabarát kert nélkülözhetetlen elemei

Se ki, se be

Ha a kutyád sokat van kint a kertben, akkor a cél, hogy ott is maradjon – azaz ne tudjon elszökni. Ehhez figyelned kell arra, hogy mindenhol jó legyen a kerítés: elég magas legyen, ne legyen rajta lyuk, és alatta se tudjon kibújni, vagy ne tudja kiásni magát. Ha falécekből készült a kerítés, akkor azt is szem előtt kell tartanod, hogy ne férjen be a kutyus feje a lécek közé, ugyanis könnyen beragadhat, és megsértheti magát.

Legyen árnyék

Nyáron a napsütés, ősztől tavaszig a hó és az eső miatt fontos, hogy legyen egy olyan pont a kertben, ahol a kutya menedéket talál kedvezőtlen időjárás esetén. Természetesen legyen egy saját háza, amely biztonságot nyújt neki, de a hőség idején ez nem a legjobb megoldás. Ilyenkor egy napvitorlával leárnyékolt sarok sokkal hasznosabb.

Egy kutyabarát kert nélkülözhetetlen elemei
Forrás: Getty

Csak óvatosan a növényekkel!

Ha van kutyád, akkor figyelned kell arra, hogy a kerten lévő növényeid ne legyen veszélyesek a négylábúakra. Ennek jegyében a következő fajtákat kerüld: krizantém, muskátli, balkáni babérmeggy és rododendron. Amennyiben eszik belőlük a kutyád, súlyos hányás, hasmenés és remegés jelentkezhet nála. Ebben az esetben azonnal vidd állatorvoshoz.

Arra szintén érdemes figyelned, hogy a kertben található növényeknek ne legyenek durva tüskéi, hiszen ezek megsebesíthetik az állat bőrét. Amennyiben nem szeretnél lemondani ezekről a fajtákról, olyan helyre vagy olyan magasra ültesd őket, hogy a kutya ne férjen hozzájuk.

A veteményesben használt trágya esetén is mindig tartsd szem előtt, hogy bizonyos anyagok – foszfát, nitrát, vas(II)-szulfát – mérgezőek. Ha biztosra szeretnél menni, akkor inkább szerves trágyát használj. A biztonság kedvéért trágyázást követően alaposan locsold meg a földet, és a kutyát legalább egy napig ne engedd a közelébe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.