Forrás: Getty

Beton virágtartó készítése házilag

Így néz ki abeton virágtartó készítése házilag lépésről lépésre.

Betonvirágtartó készítése házilag

1. lépés: Előkészületek

Minden sikeres DIY projekt kulcsa, hogy minden kézközelben legyen,miközben alkot az ember. Az első feladatod az alapanyagok és eszközökbeszerzése. Vásárolj betonport, egy nagyobb műanyag vagy fém edényt, amelybenössze tudod keverni a betont, valamint kisebb formákat, amik az általadválasztott virág(ok)nak megfelelnek.

2. lépés: A forma kiválasztása

Válassz olyan formákat, amelyek kifejezetten betonöntéshezalkalmasak. Lehetnek különböző méretűek és alakúak is. Ezeket akár hobbi- vagybarkácsboltban is beszerezheted. Mindig számolj rá egy kis tartalékot, hiszen alkotásközben megeshet, hogy tönkremegy a forma, pláne, ha először csinálsz hasonlót.

3. lépés: A beton kikeverése

A legbiztosabb, ha követed a betonpor csomagolásán találhatóadagolásiútmutatót, és eszerint készítsd el a betonkeveréket az erre vásárolt fémedényben. A mennyiséget itt is becsüld felül, hogy biztosan elég legyen. Arranagyon ügyelj, ne legyen túl híg a keverék.

4. lépés: Formázás

Öntsd bele a kikevert betont a kiválasztott formákba. Ügyelj arra,hogy mindenhol egyenletesen eloszlasd, és rázd meg óvatosan a formákat, hogy alevegőbuborékok kijöjjenek belőle. Ezután lassan és óvatosan tedd le egy olyanhelyre, ahol zavartalanul száradhat.

5. lépés: Szárítás

Hagyd száradni a betont a formában a csomagoláson feltüntetett ideig. Ez általában néhány napot igényel, tehát légy türelmes. Olyan helyet válassz szárításra, ahol nem éri csapadék a betont, alacsony a páratartalom és viszonylag magas a hőmérséklet.

6. lépés: „Kiszabadítás”

Amikor a beton teljesen megszáradt, óvatosan vedd ki a formákból.

Tipp: Ha nagyon beragadt a beton, akkor használj kenőanyagot vagyfolyékony szappant.

7. lépés: Díszítés

A beton virágtartó készítése házilag egyszerűen kivitelezhető, de egy fokkal feljebb emelhetjük a lécet, ha dekoráljuk. Festékkel például díszítheted a kaspókat. Van kifejezetten beton felületekre készített festék, amit használhatsz erre a célra akkor is, ha a kertbe szánod a beton virágtartót.

Beton virágtartó ötletek

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.