Forrás: Getty

Az alábbi 5 élethelyzetben érdemes inkább profi kerttervezőre bíznod magad

1. Nincs elég időd vagy energiád

A kert újragondolása vagy az kialakítása általában építkezések vagy nagy volumenű felújítások idején esedékes. Ha a fő feladatok menedzselése minden idődet és energiádat felemészti, akkor a kert megtervezését bízd inkább

2. Idegen vagy a növények világában

Ha nincs elég tapasztalatod a növények gondozásában, könnyen belefuthatsz olyan hibákba, melyek jelentős fejfájást okozhatnak majd később. Egy kertész vagy egy kerttervező ismeri a növényeket, és tudja, milyen igényeik vannak, ez alapján hol érzik majd igazán jól magukat a kertedben, így minimális erőfeszítéssel is szépen tarthatod majd a kertet.

Az alábbi 5 élethelyzetben érdemes inkább profi kerttervezőre bíznod magad
Forrás: Getty

3. Nem mindennapi adottságú kert

Ha a kerted dimbes-dombos, túl száraz, túl homokos, árnyékos vagy épp ellenkezőleg: túl sok napfény éri, mindenképp érdemes szakember segítségét kérned. Egy dombos kertben például a nagy esőzések komoly károkat tehetnek, ha nincs jól kialakítva a vízelvezetés.

4. Különleges elképzeléseid vannak

Amennyiben különleges elképzeléseid vannak, legyen az akár egy vízeséses kerti tó, egy süllyesztett medence vagy egy teraszos sziklakert, jobb, ha profira bízod a tervezést és a kivitelezést is. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy szabadjára engedd a fantáziád és valami egyedit hozz létre. De egy hozzáértő segítségével mehetsz csak biztosra.

5. Semmi elképzelésed nincs

Nincs ötleted, hogyan is kellene a kertet kialakítani? Ilyenkor a legjobb, ha – akár egy online konzultáció keretében – segítséget kérsz egy szakembertől, akinek az iránymutatásai alapján már biztosan el tudsz indulni a tervezéssel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.