Forrás: Getty

A rózsák színei és azok jelentései
  1. Piros rózsa: A piros rózsa a szerelem és szenvedély szimbóluma. Leggyakrabban szerelmesek napján vagy romantikus alkalmakkor választjuk.
  2. Rózsaszín rózsa: A rózsaszín rózsa a romantika és a gyengédség jelképe. Gyakran használják barátságos vagy szeretetteljes üzenetek közvetítésére.
  3. Fehér rózsa: A fehér rózsa a tisztaság, az ártatlanság és a szűzi szerelem virága. Esküvői csokrokban vagy temetéseken gyakran használják.
  4. Sárga rózsa: A sárga rózsa a barátság és öröm szimbóluma. Vidám és derűs ajándék, amely például baráti kapcsolatok erősítését szimbolizálja.
  5. Narancssárga rózsa: A narancssárga rózsa az öröm és a lelkesedés jelképe. Gyakran használják arra, hogy bátorítást fejezzenek ki vele.
  6. Lila vagy levendulaszínű rózsa: A lila rózsa a varázslat és a csodálat kifejezője. Ez a szín általában az egyediséget is szimbolizálja.
  7. Zöld rózsa: A zöld rózsa a frissesség és a megújulás szimbóluma. Ritkábban találkozunk vele, de üzenetként az újjáéledés vagy a remény kifejezésére használható.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.