Forrás: Getty

6 dolog a kertedben, ami vonzza a szúnyogokat

1. Állóvíz

A szúnyogok számára az állóvíz a legvonzóbb. Az esővízgyűjtők, madáritatók, virágcserepek alatti tálcák mind potenciális szúnyogtenyésztő helyek. A nőstény szúnyogok itt rakják le petéiket, amelyek néhány nap alatt kikelnek. Rendszeresen ürítsd ki és tisztítsd meg ezeket a tartályokat. Egy kis odafigyeléssel jelentősen csökkentheted a szúnyoglárvák számát.

2. Magas fű és bozótos területek

A szúnyogok előszeretettel bújnak meg a magas fűben és a sűrű növényzetben, ahol árnyékot és nedvességet találnak. Tartsd a gyepet rövidre nyírva, és metszd meg a bokrokat, hogy kevesebb rejtekhelyet biztosíts számukra. Tehát a rendszeres fűnyírás és a növények gondozása nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a szúnyogok távoltartásában is segít.

3. Komposztáló és rothadó növényi anyagok

A bomló növényi részek, például a komposzt vagy a lehullott gyümölcsök szintén vonzzák a szúnyogokat. Ügyelj arra, hogy a komposztáló megfelelően zárható legyen, és rendszeresen távolítsd el a rothadó növényeket a kertből. A komposztáló helyes használata és karbantartása segít abban, hogy a szúnyogok ne találjanak ideális környezetet a szaporodáshoz.

4. Virágzó növények

Bár a virágok szépek és kellemes illatot árasztanak, a nektárjuk vonzza a szúnyogokat. Különösen az esti órákban illatozó virágok vonzzák a nőstény szúnyogokat, amelyek vérre is vadásznak. Ha lehetséges, ültess olyan növényeket, amelyek nem vonzzák a szúnyogokat, vagy ültesd őket távolabb a pihenőhelyektől.

5. Kerti bútorok

A kerti bútorok alatti nedves, sötét területek ideálisak a szúnyogok számára. Mozgasd át időnként a bútorokat, hogy az alattuk lévő területeket felszáríthassa a nap.

6. Világítás

A szúnyogok vonzódnak a fényhez, különösen az esti órákban. Használj sárga színű LED izzókat, amelyek kevésbé vonzzák a szúnyogokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.