Forrás: Getty

5 tipp, hogyan teheted különlegessé virágágyásaidat

1. Válassz különleges növényeket

Ne ragadj le a hagyományos fajtáknál! Keresd az olyan szokatlan, ritka vagy egzotikus növényeket, amelyekkel kevesen találkoznak. Például válassz törpefenyőt, sivatagi kaktuszt vagy egzotikus broméliát, így garantáltan egyedi és izgalmas lesz az összkép.

2. Játssz a színekkel

A színekkel való játék egyszerű, mégis hatásos módja annak, hogy egyedivé és mutatóssá tedd a virágágyásokat. Ne félj keverni az árnyalatokat, sőt, akár „foltos” szírmú növényeket is választhatsz, hogy még gazdagabb legyen a színkavalkád. Kísérletezhetsz színátmenettel is, például sötéttől a világosabb árnyalatok felé haladva.

3. Variáld a magasságokat

A virágágyások különlegességének egyik kulcsa a különböző magasságú és textúrájú növények kombinációja. Keresd az olyan fajtákat, amelyek eltérő magasságúak, egyik ritkább, másik dúsabb, mert egy dinamikus és változatos összképet hozhatsz létre ezzel.

4. Készíts tematikus virágágyásokat

Lehet az egy mediterrán hangulatú ágyás olajfaágakkal és levendulával, vagy egy japán kert ihlette ágyás bonsai fákkal és kőkerttel. A tematikus virágágyások egyedi és lenyűgöző kertdíszítési lehetőségeket kínálnak.

5. Használj díszeket és más kiegészítőket

Ne felejtsd el a kiegészítőket sem, amelyekkel csak még egyedibbé teheted a virágágyásokat. Használj például díszköveket, dekoratív kerítéseket, vagy készíts saját kerti műalkotásokat, hogy személyre szabott és különleges megjelenést adj az ágyásoknak. Sőt, apró szobrokkal még egyedibbé teheted majd az összhatást.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.