Forrás: Getty

5 talajtakaró a gazok ellen

Sok talajtakaró annyira sűrűn és keményen szövi át a talajt, hogy igencsak megnehezítik a gazok életét, vagy egyenesen megakadályozzák azok megjelenését. Lássuk, hogy melyek azok a talajtakarók, amik ilyen varázserővel rendelkeznek.

#1 Árlevelű lángvirág

Ez az USA keleti és középső részén honos növény minden kertet szebbé varázsol, továbbá esélyt sem ad a gaz megjelenésének. Ha szeretnél egy ilyen, virágokkal teli talajtakarót a kertedbe, akkor irány a kertészet! Az ültetés során arra figyelj, hogy napos helyet válassz neki.

#2 Bőrlevél

Ez a növény szintén fantasztikusan néz ki, és gyönyörű pink virágaival igazi színfoltja lehet a kertednek. Mivel ez is sűrűn szövi át a talajt, így optimális választás a gyom ellen. A bőrlevél 40-45 cm magasra nő, virágai pedig márciustól júniusig nyílnak.

#3 Árnyliliom

A Kelet-Ázsiában honos árnyliliom bokros tövei nagyon jól takarják a talajt, így esélyt sem adnak a gaznak. Mivel télálló, nem kell aggódnod, hogy a hideg kárt tesz benne. Már a neve is sejteti, hogy a napot nem szereti, épp ezért árnyékos helyre ültesd.

#4 Szagos müge

A szagos müge szintén az árnyékot preferálja, ahol rendkívül gyorsan elszaporodik. Azon kívül, hogy megakadályozza a gaz elterjedését, még gyógyhatásai is vannak. Teaként fogyasztva többek közt görcsoldó és idegnyugtató.

#5 Tűzgyöngyvirág

Ez a különleges növény Észak- és Közép-Amerikából származik, méghozzá a sziklás területekről, így nem meglepő, hogy nem igényel összetett gondozást. Azon túl, hogy nem engedi kinőni a gazt, a virágai odavonzzák a méhecskéket, így ültetésével még a természettel is jót teszel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.