Forrás: Getty

5 szuper hasznos tipp és trükk grillezéshez – Idén legyél te a BBQ partik királya!

1. Jégkocka a húsba

Amikor húst sütsz a grillen, gyakran előfordul, hogy a hús kiszárad, különösen, ha vastagabb szeletekről van szó. Egy egyszerű trükk, hogy elkerüld ezt: tegyél egy jégkockát a hús közepébe, mielőtt a rácsra fekteted. Ahogy a jégkocka elolvad, folyamatosan nedvességgel látja el a húst, így az szaftos marad.

2. Hagymával tisztítsd a rácsot

A grillrács tisztítása fárasztó feladat lehet, de egy félbevágott hagymával gyorsan és könnyedén megszabadulhatsz az odaégett maradványoktól. Fogj meg egy fél hagymát csipesszel, és dörzsöld át vele a forró rácsot. A hagyma savassága feloldja a szennyeződéseket, és természetes tisztítószerként működik.

3. Használj alumínium fóliát

Az alumínium fólia sokoldalú segítőtárs a grillezésnél. Használhatod sütőlapként, ha zöldségeket vagy kisebb darab húsokat szeretnél grillezni, amelyek könnyen átcsúszhatnak a rácsok között. Emellett a fólia megkönnyíti a tisztítást is: terítsd a rácsra sütés előtt, és a sütés után se dobd ki: készíts belőle galacsint, fogd meg a csipesszel és sikáld át vele a rácsot, hogy gyorsan megszabadulj az odaégett ételmaradéktól.

5 szuper hasznos tipp és trükk grillezéshez – Idén legyél te a BBQ partik királya!
Forrás: Getty

4. Rozmaring ágak füstölőként

Ha különleges ízt szeretnél adni a grillezett ételeknek, próbáld ki a rozmaringot. Tedd az ágakat a forró szénre vagy a gázgrill égője mellé. Az égő rozmaring füstje finom, aromás ízt kölcsönöz a húsoknak és zöldségeknek.

5. Krumpli a tapadásmentes felületért

Egy egyszerű és természetes módszer, hogy elkerüld, hogy az ételek rátapadjanak a grillrácsra, ha egy félbevágott krumplival és egy csipesszel átdörzsölöd a forró grillrácsot. A krumpli keményítője vékony réteget képez a rácson, ami megakadályozza az ételek leragadását.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.