Forrás: Getty

5 színötlet kültéri konyha berendezéséhez

1. Természetes színek

Ellenállhatatlan összhatást érhetsz el, ha a kültéri konyha színei illenek az azt körülvevő a természetes környezethez, miközben ellenállnak az időjárás és a szabad levegő jelentette viszontagságoknak. A zöld és a barna közepes telítettségű – vagyis nem túl világos, de nem is túl sötét – árnyalatai például tökéletesek erre a célra. Ha medence is van a kertben, akkor a kék is remek választás lehet.

2. Semleges árnyalatok

A semleges színek olyan jolly jokert jelentenek a lakberendezésben, hogy a házon kívül és belül is egyaránt megállják a helyüket. A bézs, a szürke és a barna halványabb árnyalatai tökéletes összhatást nyújtanak például a rozsdamentes acélból vagy a természetes kőből készült elemekkel. Esztétikai szempontból a fehér is remek választás, ám ebben az esetben célszerű különösen jól tisztítható anyagot választani, illetve gondoskodni arról, hogy lehetőleg tető alatt legyen a kültéri konyha.

5 színötlet kültéri konyha berendezéséhez
Forrás: Getty

3. A beltéri színpaletta elemei

Ha tanácstalannak érzed magad, hogy milyen legyen a kültéri konyha, akkor az egyik legegyszerűbb és leglátványosabb megoldás, ha a beltéri színpalettával dolgozol, hiszen így tökéletes lehet a harmónia. Persze, nem feltétlenül kell ugyanazt az árnyalatot választanod, nyugodtan lehet világosabb vagy éppen sötétebb is.

4. A homlokzat színei

A kültéri konyha nem más, mint egy kis „kicsempészett” beltér, tehát csak rajtad múlik, hogy melyikhez szeretnéd inkább igazítani. Mindkét megoldás járhat makulátlan eredménnyel, tehát az is, ha a homlokzat színeit, mintáit és anyagait veszed alapul.

5. Terméskő paletta

A terméskő nem véletlenül az egyik legnépszerűbb kültéri anyag: színei és textúrája ideálissá teszik a kerti használatra. Tartós, könnyű tisztítani, és nem mellesleg szép is. A hozzáillő paletta pedig többnyire olyan meleg, semleges árnyalatokból áll, amilyenekben rengetegféle kerti bútort és kiegészítőt tudsz beszerezni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.