Forrás: Getty

5 szélálló növény huzatos erkélyekre

Milyen virágok alkalmasak egy szeles erkélyre?

Tengeri csillag

A tengeri csillag sárga virágaival a napot varázsolja az erkélyre. Mivel főként a tengerparton nő, hozzászokott a szélhez, ezért nem kell attól tartanod, hogy egy erősebb szellő kárt tesz benne. Ahhoz, hogy minél több virágot hozzon, és tényleg jól érezze magát nálad, tedd egy napos helyre.

Pázsitszegfű

A pázsitszegfű ideális választás, ha rajongsz a rózsaszínért. Mivel ez is viszonylag alacsonyra nő, a szelet is jól viseli, sőt, a szárazságot is. A tengeri csillaghoz hasonlóan a tengerparton található sziklákon érzi jól magát, így a megfelelő hely kiválasztásánál mindössze arra figyelj, hogy szereti a napsütést.

5 szélálló növény huzatos erkélyekre
Forrás: Getty

Muskátli

Ritkán látni olyan erkélyt, amin ne díszelegne legalább egy muskátli. Ez ugyanis az egyik legklasszikusabb és legkedveltebb dísznövény, amit nem csak látványának köszönhet, hanem annak is, hogy strapabíró, így a szél sem tud benne kárt tenni. Mindössze arra figyelj, hogy egy meleg helyet találj neki, és rendszeresen öntözd.

Törpe dália

Ahogy már a nevéből is érződik, törpe dáliának a nagyon kicsi dáliákat szoktak nevezni. Ezek mindössze 20 centiméter magasra nőnek, száruk pedig erős, épp ezért bizonyulnak jó választásnak egy szeles erkélyre. A napsütést szeretik, viszont a hideget nem, ezért télen semmiféleképpen se hagyd őket a szabadban.

Bambusz

Kevesen választanak bambuszt az erkélyre, pedig ez a növény nem csupán dekoratív, hanem még a kíváncsi szemeket is távol tartja, legalábbis ha jó helyre pozícionálod. Mivel rendkívül strapabíró, a viharok sem teszik tönkre. További pluszpont, hogy örökzöld, így télen is szebbé varázsolja az erkélyt, emellett pedig még a gondozása is egyszerű.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.