Forrás: Getty

5 őszi lakberendezési ötlet a teraszra, hogy a hűvösebb estéken is jól érezd magad

A terasz nemcsak a meleg nyári esték kellemes helyszíne lehet. Habár ősszel valószínűleg kevesebbet tudsz napozni, és jobban fel is kell öltöznöd, attól még érezheted magad nagyon jól ott.

1. Tűz, ami melegen tart

Szerencsére ma már rengeteg füstmentes kültéri kandalló opció közül választhatsz, ami biztonságos is. A lágyan pattogó tűz nem csupán a testedet, hanem a lelkedet is átmelengeti. Sőt, akár azt is megteheted, hogy gyertyákkal töltesz meg egy edényt, ami szintén hangulatos megoldás, ráadásul szűk hely esetén is megoldható.

5 őszi lakberendezési ötlet a teraszra, hogy a hűvösebb estéken is jól érezd magad
Forrás: Getty

2. Ősszel virágzó növények

Az éppen lehűlő levegő – amikor a fagyok még hetekre vannak – tökéletes időzítés a teraszon lévő virágládák felfrissítésére. A régi, fáradtnak tűnő nyári növényeket lecserélheted élénk színű ősziekre, amik akár a fagyot is bírják (ennek a választott fajtánál nézhetsz utána). A violák és az árvácskák is tökéletes őszi párkánydíszek.

3. Kevert stílusok

A kültéri lakrész még akkor is lehet bátrabb, eklektikusabb berendezésű, ha bent egyébként a szolid stílusra esküszöl. Elég, ha egy színpalettához tartod magad, és akkor a stílusjegyek keveredésével is tökéletes marad az összhang. A hulló falevelek színei például tökéletes inspirációt nyújtanak.

5 őszi lakberendezési ötlet a teraszra, hogy a hűvösebb estéken is jól érezd magad
Forrás: Getty

4. Még több fényforrás

Ahogy egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbra nyúlnak az éjszakák, természetes, hogy nagyobb igény támad a kültéri fényforrásokra. A meleg fényt árasztó füzérek, lampionok és gyertyák remek helyszínt biztosítanak a bekuckózáshoz – a pihenéshez, az olvasáshoz vagy éppen a nagy beszélgetésekhez. Ha energiatakarékos izzókat választasz, az pénzügyileg is racionális döntés!

5. Természetes színek és anyagok

A rusztikus stílus talán még soha nem volt olyan népszerű, mint most. Persze, nem csak beltéren hódít, hanem kint is. A semleges árnyalatú rattanbútorok soha nem mennek ki a divatból, és akár élénkebb színű párnákkal, takarókkal is kombinálhatod őket. A rozsda és a pergamen árnyalata most különösen trendi. Érdemes akár többféle anyagú párnát és takarót is beszerezned, illetve a gondolkodhatsz akár különböző kültéri szőnyegekben is, amiket könnyű tisztítani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.