Forrás: Getty

5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Töredezik a festék

Ha festett bútorról van szó, akkor a töredező festék mindenképp annak a jele, hogy itt az idő új szettre váltani. A töredező festék nem csak elcsúfítja a kerti bútort, de akár a ruháidban is képest kárt tenni, így vagy mielőbb fesd újra az elemeket, vagy irány a bolt!

Elszíneződött a felülete

A kültéri búrotok nagy próbatételnek vannak kitéve, így könnyen lehet, hogy egy idő után elszíneződnek Ezeket eleinte még kordában tudod tartani – le tudod mosni vagy át tudod festeni –, de ahogy telnek az évek, ezek úgy lesznek egyre makacsabbak. Ha egyre több az ilyen „örök” folt, ideje váltani.

Megjelent rajta a penész

A kinti levegő páratartalma miatt a penész sokkal gyakoribb a kerti bútorok esetében, mint a benti daraboknál. A penész az egészségre káros hatással van, ráadásul, ha egyszer előjött, nagyon nehéz végleg eltüntetni. Ezen felül akár szerkezetileg is képes rombolni a bútort, főleg, ha az fából van.

Már „hangja” is van

Jelentheti az is a bútor élettartamának végét, ha használat közben mindenféle hangokat ad ki. Ez lehet például annak a jele, hogy az illesztések mentén már nem olyan stabil a szék vagy a kanapé. Ilyenkor is érdemes elgondolkodni a cserén, mielőtt még valaki alatt megadná magát.

Egyszerűen csak nem tetszik már

Ennél jobb okot nem is kell keresni, mert ha valamivel már nem vagy boldog, akkor azt érdemes elengedni (Nem kidobni! Ma már szinte mindennek találhatunk  új gazdát a különböző online piactereken). Egy ódivatú kerti szett sokat ronthat az összképen, de egy modern darabra cserélve új életet kaphat az egész udvar.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.