Forrás: Getty

5 fontos szempont kültéri zuhanyzó kialakításakor

Válassz szép és strapabíró csempét!

Az egyik legfontosabb szempont, hogy olyan csempét válassz a kültéri zuhanyzóba, amit kifejezetten erre a célra gyártottak. A beltéri használatra szánt csempék ugyanis akár már egy szezon után is csúnya kopási nyomokat mutathatnak. A kültéri csempének alkalmazkodnia kell minden lehetséges éghajlati körülményhez – a kánikulán kívül a jégesőt és a fagyokat is beleértve. Szerencsére messze nem lehetetlen ilyet találni, ráadásul mesés színek és minták közül tudsz válogatni.

Fontold meg a természetes követ!

A kültéri zuhanyzó burkolata nemcsak csempe lehet. A természetes kő legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy rendkívül strapabíró, ráadásul pompásan illik a természetes környezethez. Különböző méretű és árnyalatú kövek választásával igazán lenyűgöző hatást érhetsz el.

5 fontos szempont kültéri zuhanyzó kialakításakor
Forrás: Getty

Éljen a maximalista stílus!

A maximalista stílus lényege, hogy „a több az több” – akkor miért is lenne kevesebb? Bármilyen szín, minta és anyag jöhet, lehetőleg együtt, hogy a változatosság soha nem látott harmóniát alkothasson! Egy maximalista kültéri zuhanyzó csempéi ennek megfelelően különböző formájúak, mintájúak, anyagúak és színűek lehetnek az igazán szemet gyönyörködtető összhatás érdekében.

Nyugodtan legyen látványos!

A kültéri zuhanyzóban nyugodtan bevetheted azokat a színeket és mintákat, amiket a házban nem feltétlenül mertél volna, mégis izgatják a fantáziádat. Bátran éld ki a kreativitásodat, és nyúlj azokhoz az árnyalatokhoz, amikben eddig csak inspirációként szolgáló képeken gyönyörködtél! Jöhet bármilyen feltűnő minta vagy rikító szín.

Beleolvadhat a környezetbe

Az egyik legjobb ötlet, ha a természetes környezetből inspirálódsz, és például a fák vagy a föld árnyalatát veszed alapul a kültéri zuhanyzó csempéjének kiválasztásához. Az álomszép zöldek nemcsak a szemnek esnek jól, hanem a mentális feltöltődésben is segítenek, hogy minden eddiginél jobban el tudj lazulni a kertedben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.