Forrás: Getty

5 érv, ami azt mondja: megéri zöld tetőre váltani

1. Környezetvédelem a legfelső fokon

A zöld tetők hozzájárulnak a környezet védelméhez, mivel a zöld növények nem csak a hő kontrollálásában vagy a levegő tisztításában segítenek, de élőhelyként is szolgálnak az apró rovaroknak. Nagyon sokan bele sem gondolnak, hogy a sok betonfelülettel és a tökéletes, zöld gyep rengeteg természetes élőhelytől fosztja meg a Föld lakóit.

2. Tiszta levegő, tisztább élet

A zöld tetők növényzete oxigént termel, ezzel segít a levegő minőségének javításában. A növények a szennyező anyagokat is megkötik, így csökkentik a légszennyezést, így otthonodban frissebb és tisztább lesz a levegő, amit az évek alatt garantáltan meghálál majd a szervezeted.

3. Hősziget hatás csökkentése

A zöld tetők növényzete csökkenti az utcákon a hősziget hatást, ami a városokban a magas épületek és az aszfalt miatt gyakori probléma. Ezáltal hűvösebb és kellemesebb lesz az otthonod mikroklímája, és a nyári hőség jóval elviselhetőbb lesz.

5 érv, ami azt mondja: megéri zöld tetőre váltani
Forrás: Getty

4. Hulladékmentes tetőborítás

Egy tetőcsere vagy épületbontás után a kerámia és más hagyományos tetőcserepek nagy terhet rónak a hulladékgazdálkodásra. Ezzel szemben egy zöld tető növényei egyszerűen komposztálódnak, és értékként újrahasznosulnak.

5. Energiamegtakarítás

A zöld tetők kiemelkedően jó hőszigetelő hatással is bírnak, így a fűtési és hűtési költségek csökkenthetők általuk. Ez az évek során komoly energiamegtakarítást eredményez, ami a családi költségvetésnek és a bolygónak is jó hír.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.