Forrás: Getty

5 DIY udvari ösvény ötlet – Olcsó, egyszerű és mutatós megoldások

1. Elegáns kőlapok

A kőlap az egyik legnépszerűbb és időtálló megoldás az udvari ösvény kialakítására. A kőlapok rendkívül tartósak és ellenállók, és sokféle színben és mintázatban elérhetők, így könnyen illeszthetők bármelyik kert stílusához. Szerencsére a rögzítésük is egyszerű, ám ha biztosra akarsz menni, akkor cementtel is fixálhatod.  

2. Színes mulcsok

A mulcs egy másik kiváló lehetőség udvari ösvények kialakítására, különösen egy természetközelibb kertben. A mulcs nemcsak esztétikus megjelenést kölcsönöz az udvarnak, de hasznos is, mivel segít a talaj nedvességének megőrzésében és a gyomnövények visszaszorításában. A mulcsot egyszerűen szétteríthetjük az ösvény mentén, és szükség esetén könnyen frissíthetjük vagy cserélhetjük. Hátránya, hogy évente vagy kétévente újra kell tölteni, mert lebomlik.

3. Apró kavicsok

A kavics egy másik stílusos és időtálló lehetőség az udvari ösvények kialakítására. Könnyen szétteríthető és formálható a kívánt alakzatokhoz és mérethez, és különféle színekben és textúrákban elérhető, így rugalmasan alkalmazkodik a kert stílusához. Csak arra ügyelj, hogy jól rögzítsd a fóliát a kavicsréteg alatt.

4. Kőlapok és moha keveréke

A kőlapok és a moha keverékét általában azok választják, akik a természetes és rusztikus megjelenést kedvelik az udvarukban. Ennek az ösvénytípusnak az előnye, hogy könnyen formálható, és idővel a moha természetes módon beborítja a kőlapok közötti réseket, ami még látványosabb megjelenést kölcsönöz az ösvénynek.

5. Tégla, a klasszikus megoldás

A téglák hagyományos és időtálló választást jelentenek az udvari ösvények kialakítására. Számos méretben és színben kaphatók, de kifejezetten pénztárcabarát, ha bontott téglából alakítod ki az ösvényt. Viszonylag egyszerű a rögzítése, és tartós is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.