Forrás: Getty

3 tanács a leander helyes öntözéséhez

3 tanács azonban segít, hogy se ne száradjon el, se ne locsold túl.

Nem meglepő, hogy a leander szereti a meleget, hiszen a mediterrán országokban őshonos, ahol gyakran rendkívül magasra szökik a hőmérő higanyszála. Ha azonban emiatt azt gondolod, hogy a szárazságot is jól tűri, akkor nagyot tévedsz, ugyanis rendesen kell öntöznöd ahhoz, hogy kibírja az itthoni nyarakat.

Vizet, vizet!

A Földközi-tengernél a legtöbb esetben forróság és szárazság uralkodik – de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene gyakran öntözni. Ez a növény ugyanis hozzászokott a vízben gazdag területekhez, hiszen főként folyók vagy tengerek közelében él, így a gyökerei mindig elegendő vízhez jutnak.

Erre figyelj a leander öntözésekor – 3 tanács

Ha sárgák a leander levelei, akkor alapvetően vízre van szüksége. De ez akár azt is jelezhetik, hogy a növény áll a vízben. A következőkre figyelj öntözés során:

  • Rendszeresen adj neki vizet. Forró napokon akár kétszer is.
  • Mindig legyen egy tálka a cserép alatt, ami felfogja az alul kifolyó vizet, így azt a nap folyamán még magába tudja szívni.
  • Teleltetés során csak heti egyszer vagy kétszer öntözd a leandert. Ekkor az sem baj, ha valamelyest kiszárad a földje.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.