Forrás: Getty

2024 új őrülete: így lehet neked is beltéri kerted

Célkitűzés: Miért szeretnél beltéri kertet?

Először is: határozd meg, hogy pontosan mi lesz a célja a beltéri kertednek. Szeretnél egy kis oázist a városi dzsungelben, miközben friss zöldségeket és fűszernövényeket is nevelgetsz otthon? Vagy a dekoráció az elsődleges szempont?

Beszerzés: Milyen eszközök és növények kellenek a beltéri kert kialakításához?

Válassz olyan növényeket, amelyek jól érzik magukat beltéren, és könnyen gondozhatók – például paradicsomot, bazsalikomot, oregánót, vitorlavirágot vagy anyósnyelvet. Ne felejtsd el, hogy a növények mellett szükséged lesz cserepekre, virágföldre és műtrágyára is. Sőt, ha konyhakertbe dísznövényeknek is szánsz helyet, apró táblákat is szerezz be, nehogy összekeveredjen az ehető zöldség a nem ehető „zöldséggel”.

Kialakítás: Engedd szabadjára a fantáziád

Játssz a színekkel, a textúrákkal és a formákkal, hogy harmonikus és vonzó környezetet teremthess. Használj praktikus és esztétikus konyhai eszközöket, például függőleges kert kialakítására alkalmas elemeket, dekoratív cserepeket és ültetőket, állványokat stb.

Konyhakerti növények: Milyen növényeket válassz a patióba?

A konyhakerti növények széles skáláját választhatod beltéri kertedbe. Például az oregánó, a bazsalikom, a sóska vagy a medvehagyma boldogan elél a lakásban is. Ám ehhez fontos, hogy a beltéri kert közel legyen az ablakhoz, hiszen állandó fényforrás nélkül nem lesz bőséges termés.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.