Számold fel a kábeldzsungelt!

Számold fel a kábeldzsungelt!

A kábeldzsungel nem kifejezetten esztétikus látvány a lakásban. Eltüntetni nehéz, álcázása megoldható. Ha megteszed, az otthonod rendezettebb képet mutat.

Ötletládához ad!

Ha már létrejött a kábeldzsungel, ideje felszámolnod. Ez kibogozást jelent első körben. Ha veszed a fáradtságot erre a türelemjátékra, utána tisztítsd is meg a kábeleket, nagy porfogók ugyanis, közöttük a porcicák előszeretettel telepednek meg. Mielőtt bárminek nekiesel, nézd meg a kábelek elhelyezkedését, mi, merre esik, nem lehet-e összekeverni azokat. Ha adódhat zavar, érdemes a zsinórokat felcímkézed, esetleg még le is fényképezned őket.

Karácsonykor is probléma a kábelrengeteg. Gondolj rá időben!

Karácsonykor is probléma a kábelrengeteg. Gondolj rá időben!

Hogyan tovább?

A rendszerezéspiramis alsó fokán a kábelcsatornák állnak, a műszaki boltokban megvásárolható műanyag alagutakba elrejtheted a kábelt, azt erősítheted a fal mellé. Lakberendezési áruházak kínálatában esztétikus kábelrendező dobozokat is találsz, amibe elrejtheted a sokméternyi kábelt. A doboz ápol és eltakar. Házi dolgozósarok kialakításánál érdemes eleve olyan asztalt vásárolnod, ami rendelkezik kábelelvezető hellyel és megoldja a zsinórok takarását. Jó megoldás klipszekkel összefogni bizonyos szakaszonként a kis rakoncátlan kígyókat, hogy ne tekeredjenek kényükre-kedvükre.

kábel6

Ácsolt szerkezet, amiben sok zsinór elfér

Vigyél bele humort!

Lehetőség az is, ha kreatívan állsz a dologhoz és viszel némi humort a kábelrendezés problematikájába. A kütyüipar filléres megoldásokat kínál erre, de mind jobbnál-jobb és tulajdonképpen erényt kovácsol abból, hogy ha már együtt kell élnünk a zsinórokkal, oldjuk meg a dolgot viccesen, vagy éppen művészien. Humorral ugyanis, mint minden a világban, ez a probléma is könnyebben elviselhető. n

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
Számold fel a kábeldzsungelt!
A kis LEGO-organizátor
Számold fel a kábeldzsungelt!
Rend a lelke
Számold fel a kábeldzsungelt!
Felcímkézve
Számold fel a kábeldzsungelt!
Madár az ágon
Számold fel a kábeldzsungelt!
Szellemes ötlet
Számold fel a kábeldzsungelt!
Oldd meg humorral!

Forrás: www.pinterest.com, www.recognitionpr.co.uk, www.cablecable.net, img.wonderhowto.com, www.amazon.com, www.mocha.uk.com, jeanneverdoux.com, danielballou.com

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin