Számold fel a kábeldzsungelt!

Számold fel a kábeldzsungelt!

A kábeldzsungel nem kifejezetten esztétikus látvány a lakásban. Eltüntetni nehéz, álcázása megoldható. Ha megteszed, az otthonod rendezettebb képet mutat.

Ötletládához ad!

Ha már létrejött a kábeldzsungel, ideje felszámolnod. Ez kibogozást jelent első körben. Ha veszed a fáradtságot erre a türelemjátékra, utána tisztítsd is meg a kábeleket, nagy porfogók ugyanis, közöttük a porcicák előszeretettel telepednek meg. Mielőtt bárminek nekiesel, nézd meg a kábelek elhelyezkedését, mi, merre esik, nem lehet-e összekeverni azokat. Ha adódhat zavar, érdemes a zsinórokat felcímkézed, esetleg még le is fényképezned őket.

Karácsonykor is probléma a kábelrengeteg. Gondolj rá időben!

Karácsonykor is probléma a kábelrengeteg. Gondolj rá időben!

Hogyan tovább?

A rendszerezéspiramis alsó fokán a kábelcsatornák állnak, a műszaki boltokban megvásárolható műanyag alagutakba elrejtheted a kábelt, azt erősítheted a fal mellé. Lakberendezési áruházak kínálatában esztétikus kábelrendező dobozokat is találsz, amibe elrejtheted a sokméternyi kábelt. A doboz ápol és eltakar. Házi dolgozósarok kialakításánál érdemes eleve olyan asztalt vásárolnod, ami rendelkezik kábelelvezető hellyel és megoldja a zsinórok takarását. Jó megoldás klipszekkel összefogni bizonyos szakaszonként a kis rakoncátlan kígyókat, hogy ne tekeredjenek kényükre-kedvükre.

kábel6

Ácsolt szerkezet, amiben sok zsinór elfér

Vigyél bele humort!

Lehetőség az is, ha kreatívan állsz a dologhoz és viszel némi humort a kábelrendezés problematikájába. A kütyüipar filléres megoldásokat kínál erre, de mind jobbnál-jobb és tulajdonképpen erényt kovácsol abból, hogy ha már együtt kell élnünk a zsinórokkal, oldjuk meg a dolgot viccesen, vagy éppen művészien. Humorral ugyanis, mint minden a világban, ez a probléma is könnyebben elviselhető. n

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
Számold fel a kábeldzsungelt!
A kis LEGO-organizátor
Számold fel a kábeldzsungelt!
Rend a lelke
Számold fel a kábeldzsungelt!
Felcímkézve
Számold fel a kábeldzsungelt!
Madár az ágon
Számold fel a kábeldzsungelt!
Szellemes ötlet
Számold fel a kábeldzsungelt!
Oldd meg humorral!

Forrás: www.pinterest.com, www.recognitionpr.co.uk, www.cablecable.net, img.wonderhowto.com, www.amazon.com, www.mocha.uk.com, jeanneverdoux.com, danielballou.com

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Friss Apróságok, melyektől még kuckósabb lesz az otthonod

Az ősz mindig a lecsendesedésről, befelé fordulásról szól. Egyre csillapodik a nyári nyüzsi és egyre több időt töltesz a lakás falai között, épp ezért kifejezetten fontos, hogy meleg hangulatot árasszon minden szoba.

Kert 4 télálló kaspós növény, amit nem kell bevinnünk a melegbe

Íme, 4 szuper növény, mely jól bírja a tél megpróbáltatásait.

Tipp Túl sok a rezsid? 4 berendezési tárgy, mely segít csökkenteni

Túl magas a rezsid, és szívesen spórolnál? Mit szólnál, ha azt mondanánk, apró beruházásokkal is érezhetően csökkentheted? Segítünk, hogy láss hozzá.

Tipp Így ápold a parkettádat, ha szeretnéd sokáig jó állapotban tudni

Szeretnéd a legtöbbet kihozni a parkettádból minimális munkával? Az alábbi cikk segít ebben!

Tipp Így szárítsd a nedves ruhákat a lakásban

Hűvösebb időben már inkább a lakásban teregetjük ki a frissen mosott ruhákat, hiszen ott előbb megszáradnak. Ezzel kapcsolatban azonban felmerül a kérdés, hogy ezt hogyan kell helyesen csinálni. Ehhez adunk most pár tippet.

Stílus Fürdőszoba a padláson? Képeink bizonyítják, hogy egyáltalán nem rossz ötlet

A padlástér beépítésén érdemes elgondolkozni, sőt mit több, hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat! Mit szólnánk ahhoz, ha egy különleges fürdőszobával lepnénk meg magunkat? Az alábbi képek láttán már csak erre fogunk vágyni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin