Számold fel a kábeldzsungelt!

Számold fel a kábeldzsungelt!

A kábeldzsungel nem kifejezetten esztétikus látvány a lakásban. Eltüntetni nehéz, álcázása megoldható. Ha megteszed, az otthonod rendezettebb képet mutat.

Ötletládához ad!

Ha már létrejött a kábeldzsungel, ideje felszámolnod. Ez kibogozást jelent első körben. Ha veszed a fáradtságot erre a türelemjátékra, utána tisztítsd is meg a kábeleket, nagy porfogók ugyanis, közöttük a porcicák előszeretettel telepednek meg. Mielőtt bárminek nekiesel, nézd meg a kábelek elhelyezkedését, mi, merre esik, nem lehet-e összekeverni azokat. Ha adódhat zavar, érdemes a zsinórokat felcímkézed, esetleg még le is fényképezned őket.

Karácsonykor is probléma a kábelrengeteg. Gondolj rá időben!

Karácsonykor is probléma a kábelrengeteg. Gondolj rá időben!

Hogyan tovább?

A rendszerezéspiramis alsó fokán a kábelcsatornák állnak, a műszaki boltokban megvásárolható műanyag alagutakba elrejtheted a kábelt, azt erősítheted a fal mellé. Lakberendezési áruházak kínálatában esztétikus kábelrendező dobozokat is találsz, amibe elrejtheted a sokméternyi kábelt. A doboz ápol és eltakar. Házi dolgozósarok kialakításánál érdemes eleve olyan asztalt vásárolnod, ami rendelkezik kábelelvezető hellyel és megoldja a zsinórok takarását. Jó megoldás klipszekkel összefogni bizonyos szakaszonként a kis rakoncátlan kígyókat, hogy ne tekeredjenek kényükre-kedvükre.

kábel6

Ácsolt szerkezet, amiben sok zsinór elfér

Vigyél bele humort!

Lehetőség az is, ha kreatívan állsz a dologhoz és viszel némi humort a kábelrendezés problematikájába. A kütyüipar filléres megoldásokat kínál erre, de mind jobbnál-jobb és tulajdonképpen erényt kovácsol abból, hogy ha már együtt kell élnünk a zsinórokkal, oldjuk meg a dolgot viccesen, vagy éppen művészien. Humorral ugyanis, mint minden a világban, ez a probléma is könnyebben elviselhető. n

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
Számold fel a kábeldzsungelt!
A kis LEGO-organizátor
Számold fel a kábeldzsungelt!
Rend a lelke
Számold fel a kábeldzsungelt!
Felcímkézve
Számold fel a kábeldzsungelt!
Madár az ágon
Számold fel a kábeldzsungelt!
Szellemes ötlet
Számold fel a kábeldzsungelt!
Oldd meg humorral!

Forrás: www.pinterest.com, www.recognitionpr.co.uk, www.cablecable.net, img.wonderhowto.com, www.amazon.com, www.mocha.uk.com, jeanneverdoux.com, danielballou.com

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Felújítás Egy szuper csapat munkájának eredménye: ezt a lakást úgy alakítod, ahogy csak akarod

Egy újabb példát hoztunk nektek arra, hogy NINCS lehetetlen! Ezúttal Vasziljevics Erika és csapata, a My Craft 2016 Kft. álmodott újra egy lepukkant 49 nm-es lakást. Nem is akármilyen "rugalmassággal". Nézzétek csak:

Tipp Egylégterű lakások előnyei és hátrányai – Ezeket fontold meg, mielőtt beadod a derekad

Az egylégterű lakások trendjét lehet szeretni és nem szeretni, de az igazság valahol a két végpont között van. Nézzük, mik azok az előnyök és hátrányok, amikkel érdemes tisztában lenni ezzel a lakástípussal kapcsolatban.

Tipp Tippjeinknek hála a leghidegebb hónapokat alatt sem sínylik meg virágaid

Szobanövényeidet mindig megviselik a telek? Szeretnéd, hogy a hideg hónapok alatt is nőjenek és virágozzanak? Segítünk!

Tipp Csináld magad cipőtartó párezer forintból – 3 szuper mutatós ötlet

Lételemed a barkácsolás? Szeretnél egyedi cipőtartót az előszobába párezer forintból? Most abban leszünk a segítségedre, hogyan készülhet csináld magad cipőtartó néhány régi bútordarabból. Mutatjuk is!

Tipp #vegyélhazait – És varázsolj téli hangulatot azzal otthonodba

Ha odakint tombol is a téli hideg, idebent lehet meleg, kényelmes és meghitt minden. Ebben segítenek az alábbi szuper kiegészítők, sorozatunk vezérelvéhez hűen ezúttal is hazai alkotók munkáiból válogatva.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin