Forrás: Getty

Készüljetek a Mikulásra ezekkel az egyszerű, de jópofa DIY díszekkel

1. Természet inspirálta Mikulás

A természet inspirálta Mikulás díszhez szükségetek lesz egy fakorongra, egy télapó sapkára, egy piros gömbre, fenyő- vagy tujaágakra és ragasztópisztolyra.

Először ragasszátok a fenyőágakat a fakorong alsó felére, ezek adják majd a Télapó szakállát. Majd jöhet a sapka szintén leragasztva a korong tetejére, ami alá pedig a piros gömböt kell ragasztani, ami a Mikulás orrocskája lesz. Ezután engedjétek szabadjára a fantáziátokat és dekoráljátok a sapkát kedvetek szerint.

2. Családi Mikulás dísz

Ehhez a díszhez csupán süthető gyurmára és akril festékre lesz szükség. A család tagjai nyomják a tenyerüket a gyurmába, az így kapott formát vágjátok körül, majd a bal felső sarkába nyomjatok egy lukat az akasztónak. Ezután süssétek keményre a gyurmát, és ha kihűlt, ragadjatok ecsetet, és jöhet a dekorálás.

3. DIY karácsonyi gnómok

A karácsonyi gnómok egészen „mikulásszerűek”, ezért tökéletes díszek lehetnek a Télapóra való várakozás közben. Szerezzetek be egy nagyméretű zoknit, egy műanyagvödröt pedig töltsetek fel müzlivel, kukoricával, babbal vagy bármilyen apró szemű terméssel. Húzzátok a zoknit a vödörre, fordítsátok fejre, majd miután megtöltöttétek a zoknit, a sarok részét befőttes gumi segítségével formáljátok egy nózira. A zokni szárát csomózzátok meg, majd készülhet fonálból a szakáll az orrocska alá. Ezután jön az utolsó lépés: egy régi pulcsiból, kesztyűből vagy sálból ragasszatok csúcsos sipkát a gnóm fejére – és kész is!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.