Forrás: Getty

Készíts aranyos húsvéti nyuszikat papírból

Gyerekekkel barkácsolni szuper program, de azért valljuk be, rengeteg odafigyelést igényel, főleg akkor, ha még kicsik. Ez a barkácsötlet azonban pont azért olyan jó választás a kisebb gyerekek számára is, mert úgy fogják érezni, hogy kivették a részüket a munkában, ugyanis a kezük nélkül nem lehetne elkészíteni a nyuszikat. Következzenek a szükséges hozzávalók és a teendők pontos leírása, hogy minél előbb neki tudjatok látni az alkotásnak.

Szükséges eszközök

  • Színes papír
  • Olló
  • Színes filctollak
  • Kéznyomat
Készíts aranyos húsvéti nyuszikat papírból
Forrás: Getty

Elkészítés

  1. Közösen válasszátok ki a megfelelő színű papírt.
  2. Ezután következik a gyerekek nagy szereplése, hiszen ennél a lépésnél van szükség a kis kezükre. A tenyerüket helyezzék a papírra, te pedig rajzold körbe azokat.
  3. Vágd körbe a rajzot úgy, hogy a középső ujjnak ints búcsút, ugyanis arra nem lesz szükség.
  4. Most következhet a nyuszi arcának a megrajzolása. Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor hagyd szárnyalni a fantáziájukat, de ha még kisebbek, akkor segíts nekik. Ha elkészült az arcocska, akkor rajzoljatok még neki kis tappancsokat, a füleket pedig akár ki is színezhetitek.
  5. Végezetül már csak előre kell hajtanod a kis- és hüvelykujjat, ezek lesznek a nyuszi kezecskéi.
Készíts aranyos húsvéti nyuszikat papírból
Forrás: Getty

Az elkészült nyuszikat akár odaajándékozhatjátok a család többi tagjának, vagy az óvónénik is biztosan örülnek egy-egy darabnak, de akár a hűtőre is kiragaszthatod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.