Forrás: Getty

Kék gyerekszoba ötletek – A legkevésbé sem csak kisfiúknak!

Kék gyerekszoba ötletek

1. DIY pöttyös kék fal

A sötétkék gyönyörű szín, ám önmagában picit borús hatást kelthet a gyerekszobában. Oldjuk meg egyszerűen, olcsón, DIY módon: fogjunk egy durva szálú ecsetet, és merítsük a fehér festékbe, majd formáljunk vele pöttyöket. Nem kell, hogy szabályosak legyenek, hiszen nem a tökéletesség, hanem a laza, játékos összhatás a cél.

2. Minimalista kék

A világos kék fehérrel párosítva visszafogott összhatást eredményez, olyat, amiben szuperül mutat a fa. Amennyiben fa bútorokkal tervezed berendezni a gyerekszobát, a fehér-kék kettős lesz a tökéletes választás számodra. Pici helyiségekben még praktikus is, hiszen a világos falszín tágasabb érzést kelt.

3. Kortárs kék tapéta

A kéket tapétán, szőnyegen és ágyneműn is megjeleníthetjük. Válasszunk egy jópofa, kortárs tapétát, ami passzol a gyermeki lét játékosságához. A mintákkal nem lehet mellé lőni, a lényeg, hogy fiatalos és könnyed legyen.  

4. Vintage gyerekszoba

Néhány anyuka oda- meg visszavan a vintage gyerekszobáért. A kék szín szuper választás, hiszen tradicionális gyerekszoba árnyalat, ami jól mutat a fa bútorokkal.  Természetesen a virágmintás függönyök se maradhatnak ki, ha tökéletes vintage összképet szeretnénk.

5. Türkiz kék

Kék gyerekszobát szeretnél, és a lakásba valami trendi megoldás illene igazán? A türkiz kék modern szín, amihez szinte minden másik árnyalat passzol, ezért nem kell aggódni a színes játékok és kiegészítők miatt, hiszen jól mutatnak majd a szobában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.