Forrás: Getty

Iskolakezdés: 3+1 gyerekszoba tipp, melyek segítenek rendszerben tartani a tanévet

1. Szelektálás

Ha az előző tanév után a gyereked belevetette magát a nyári szünetbe és teljesen elmaradt a szelektálás, akkor itt az ideje ennek az iskolakezdés kapujában. Segíts neki kiválogatni az előző éves tanszereket és ruhákat, melyekre már nem lesz szükség, vagy kinőtte a kicsi. Ha csak a fontos dolgok maradnak a szekrényben és a fiókokban, jóval egyszerűbb lesz kialakítani, majd a dolgos hétköznapokon fenntartani a rendet.

2. Tárolók újragondolása

Akármennyire is jól működött az előző tárolási rendszer, mindig érdemes a még praktikusabb megoldásokra törekedni, már csak azért is, mert egy év alatt sok minden változhat.

  • Ruhásszekrény: A hajtogatás utálatos feladat, ráadásul a kupac alján lévő felsőket és ruhákat sok idő lehet megtalálni a reggeli rohanásban. Ha lehetséges, szerezz be egy vállfás akasztós szekrényt, ahová akár maga a gyereked is szépen be tudja pakolni a ruháit.
  • Tanszerek: Rengetegen esküsznek az iratpapucsos megoldásra, azaz minden tantárgynak van egy saját irattárolója, ahová a tárgyhoz tartozó füzetet, könyvet vagy munkafüzetet gyűjteni lehet.
  • Fiókok: Minden fiókba tegyél egy térelválasztó/fiókrendszerezőt, így nincs többé „kupis fiók”.
Iskolakezdés: 3+1 gyerekszoba tipp, melyek segítenek rendszerben tartani a tanévet
Forrás: Getty

3. Napi rutin kialakítása fali tervezővel

A fali tervezőket sokan alábecsülik, pedig bizonyítottan segítenek a tanulásban és a rendszer megtartásában. Beszéld át a napi rutint a gyermekeddel, majd ez alapján együtt írjátok fel a napok menetrendjét. Kerüljenek fel a sport- és magánórák, a házimunkák stb. Sokat segít a kicsiknek, ha pontosan tudják, mire kell majd számítaniuk szeptembertől.

+1. Személyes dekorációk

Beszélgess a gyerekkel arról, mi lehetne számára tartós motiváció a napi rutin betartásában és a tanulásban. Ezek lehetnek egészen apró dolgok – mint például piknik a családdal –, a lényeg, hogy motiválóan hassanak. Majd ehhez kapcsolódóan nyomtass képeket és motivációs idézeteket, amiket kiraktok az asztalára vagy a falára, így könnyebb lesz majd megbarátkozni a suli kihívásaival a mindennapokban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.