Forrás: Getty

Gyerekszoba tervezés lépései – Így láss neki a kicsi kuckójának kialakításához

A gyerekszoba kialakítása nem könnyű feladat, pláne újdonsült kismamák számára. De nem hagyunk egyedül a kérdésekkel, mutatjuk, hogyan láss hozzá.

Gyerekszoba tervezés lépései:

1. lépés: Inspiráció és tervezés

Az Instagram és a Pinterest óriási segítségünkre lehetnek, hiszen tele vannak jobbnál jobb ötletekkel. Merítsünk ötleteket a legjobbakról. Keresgéljünk és mentsük le magunknak a kedvenc gyerekszobáinkat, hogy a tervezés minden lépésénél kéznél legyen a végső cél.

2. lépés: Mérés és tervezés

Elő a mérőszalagokkal, itt az ideje feljegyezni a gyerekszoba méreteit. Mérjük le az alapterületet, és ezek alapján számítsuk ki, hogy melyik bútorból mekkora fér be. Ne feledkezzünk meg az ablakokról sem, máskülönben nehéz dolgunk lesz a függönyvásárlással.

3. lépés: Színskála kiválasztása

Az összegyűjtött inspirációk és ötletek alapján határozzuk meg a színskálát, amivel dolgozni fogunk. Válasszunk egy fő színt és hozzá két-három kiegészítő árnyalatot. A szakemberek szerint érdemes minél inkább a semleges színek irányába hajlani, hiszen a fehér, a barna és a bézs kifejezetten nyugtatóan hatnak majd a picire.

4. lépés: Kiságy kiválasztása

A gyerekszoba tervezés lépései közül a tökéletes kiságy kiválasztása talán a legnehezebb. Fontos, hogy olyan darabot válasszunk, ami sokáig biztonságos és kényelmes lesz a babának. Ne ezen a bútoron spóroljunk!

5. lépés: Textíliák

Ne becsüljük le a szőnyegek és függönyök szerepét, pláne ne a gyerekszobában. Szőnyegből olyat válasszunk, ami puha, meleg, de könnyen takarítható, esetleg még mosható is. Mivel a baba sokat alszik majd, de nincs redőny a szobában, a sötétítő függöny is megkerülhetetlen. Újszülöttek mellé hasznos választás a hőszigetelő függöny, ami segít melegen tartani a szobát.

6. lépés: Bútorok

A szoptató fotel a második legfontosabb darab ebben a szobában, ennek beszerzéséről se feledkezzünk meg. A többi elemhez a legfőbb szempont, hogy könnyen tisztán tartható legyen.

7. lépés: Plusz tárolók

A gyerekszobában nincs olyan, hogy túl sok tároló. Akármennyi fiók és polc is van a gyerekszobában, érdemes néhány dobozt és kosarat is beszerezni, amibe egyszerűen csak bedobálunk mindent, ha nincs időnk vagy erőnk rendet tenni.

8. lépés: Dekoráció

A gyerekszobába dekorációjával nem érdemes túlzásba esni, hiszen a sok apróság csak porosodik és nehezen rendezhető. A tapéta vagy pár fali kép több mint elegendő díszítés a pici szobájába.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.