Forrás: Getty

Mindjárt becsengetnek 5. – DIY könyvborítók, amelyek garantáltan egyediek

DIY könyvborítók

1. Bolti papírzacskó

A műanyag könyvborítók már rég kimentek a divatból, a fenntarthatóság korában az újrafelhasználás a menő. A bolti papírzacskók tökéletes alternatívát jelentenek erre. Olcsók, könnyen hozzáférhetők, gyorsan lebomlanak, és egyszerűen cserélhetők, ha megsérülnek. Az egyszerű, letisztult hatásért a zacskó belső oldala legyen látható a könyvön, ne pedig a bolt neve.

2. Festett borító

Szintén környezetbarát megoldás, ha régi papírokat vagy csomagolókat használunk az új könyvek védelmére. Az se baj, ha sérült vagy koszos a csomagolás, tempera segítségével ugyanis teljesen új külsőt varázsolhatunk a könyvünknek. Készülhet a tantárgyhoz illő dekor vagy egyedi minta is.

3. Maradék csomagolópapír

Sose tudjuk, mit csináljunk a maradék csomagolópapírral, ami már túl kicsi ahhoz, hogy ajándékot rejtsünk bele. A könyvek és füzetek borítására viszont éppen elegendő. Sőt, akár több mintájú csomagolópapírt is összeragaszthatunk kollázs szerűén, hogy befedjék az egész könyvet.

4. Újságpapír

Az újságpapír ajándékcsomagolásnak sem utolsó, és az iskolai könyveket is nyugodtan beboríthatjuk vele. Stílusos vintage könyvborítót kaphatunk, ha az újságpapírra témához illő matricákat is ragasztunk.

5. Nyomatott kedvencek

Ha a gyerek szeretne egyedi borítót a könyveire, akkor lapozzunk fel régi magazinokat, és vágjunk ki belőle figurákat vagy mesehősöket. Amennyiben nincs ilyen újság, nyomtathatunk is ki kedvenceket, akik sokkal szimpatikusabbá fogják tenni az iskolai könyveket – ezzel együtt pedig a tanulást is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.