Forrás: Getty

Babaszoba dekoráció házilag – Néhány ötlet, amit magad is megvalósíthatsz a kicsinek

A most következő néhány babaszoba dekoráció házilag is könnyen elkészíthető, a végeredmény pedig garantáltan személyesebb, mint bármilyen boltban vásárolt darab.

Babaszoba dekoráció házilag

  • Egyszerű, jópofa fali minta

Ha nem bízol a kézügyességedben, de nem idegen számodra a festés, akkor sablonok segítségével jópofa dekorációt festhetsz a babád szobájának falára. Ez lehet bármilyen egyszerű minta – citrom, eper vagy egyszerű színes pöttyök –, aminek a festését nyugodt szívvel bevállalhatod. Amire szükséged lesz a sablon elkészítéséhez: egy karton és egy nyomtatott kép a kívánt mintáról. A kép alapján rajzold fel a formát a sablonra, majd vágd ki a belsejét, és már kezdődhet is a festés.

  • Csipkézett fali minta

A csipkés fali minta az Instagram és a Tiktok új kedvence, hiszen néhány DIY trükkel látványos babaszoba dizájnt alkothatsz, ráadásul egyszerű módon. Az elkészítéséhez egy papírtányérra és egy grafit ceruzára lesz szükséged, és természetesen a festőkészletedre. A precíz végeredmény miatt érdemes először egy vízszintes csíkot húzni a falra olyan magasságban, ahová szeretnéd a csipkézett mintát. A papír tányéron pont középen húzz egy jelölő vonalat vízszintesen, amit majd mindig a fali csíkra tudsz igazítani, így egyformák lesznek a csipkék. Ezután nincs más dolgod, mint ceruzával körbe rajzolni a tányér felső felét, és befesteni a vonal alatti területeket a választott színnel.

  • DIY kiságy forgó

A kiságyforgón lévő figurák és színek nem csak lekötik a babát, de bizonyítottan fejlesztő hatásuk is van. De a bolti forgók árának töredékéből készíthetsz egyet te magad, csupán filc golyókra vagy apró pompokra lesz szükséged. Ezeket egy tű segítségével fűzd fel fonalra, majd kösd fel egy fa karikára. Még mutatósabb lehet a forgó, ha egyik-másik gömbre ráragasztasz még több gömböt, hogy virág formát kapj.

  • Pompom virágok

Ez a csodaszép pompom babaszoba dekoráció házilag is könnyen megvalósítható. A pompomokat magad is elkészítheted fonalból, ám a legtöbb hobbiboltban készen is tudsz vásárolni. Vágd egyforma nagyságúra a pompomokat, majd egy ragasztópisztoly segítségével rögzítsd őket virág formában egy karton karikára. Ezután már ki is teheted a kis virágokat a falra vagy a polcra, esetleg a bútorok oldalára is rögzítheted.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.