Forrás: Getty

Babaszoba dekoráció – Így lesz bájos és imádnivaló a kicsi élettere

Babaszoba dekoráció

Első a szín

Alapvetően először a szobaszínét kell kiválasztanod, hiszen csak utána lehet a többi dekorációs elemrőlés bútorról döntést hozni. De nem kell ezt feltétlenül túlgondolni, akár egyteljesen fehér fal is tökéletes alap lehet a babaszoba dekoráció során. De mivela legtöbb újszülötteknek való holmi valamilyen pasztellszínt kap manapság, bármilyenpasztell alaphoz tökéletesen illenek.

Jöhetnek a bútorok

A babaszobába való bútorok alegtöbb esetben nagyon praktikusak, hiszen fontos szerepet látnak el. Ettőlazonban még tudsz olyan darabokat választani, amik jól illenek a fal színéhez,illetve egy-két kiegészítővel könnyen lehet őket dobni. A modern babaszobákbana legtöbb bútor fehér, ami jól illik egy pasztell alaphoz. A bútordarabok közüla legfontosabbak természetesen a babaágy, illetve a pelenkázó. Ezeken felülmindenképp szükséged lesz egy kényelmes székre, illetve egy kisebb kanapé semárthat.

Babaszoba dekoráció az ágyban

A babaágy legfontosabb szerepetermészetesen a biztonság és a kényelem, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetegy kis dekorációval feldobni. Néhány színes párna és az ehhez tartozó takaróksokat tudnak dobni a szoba összképén.

… és ott a plafon

Alapvetően a ház többi részébenritkán lehet olyan megoldással találkozni, hogy a plafon is a dekoráció része,de egy babaszobában ez már sokkal gyakoribb. Ennek leginkább az az oka, hogy akiságyban fekve sok időt töltenek a gyermekek, így alapvetően a plafon isjobban fókuszba kerül. Díszítsd fel pár falmatricával, játékos mintával, esetlegfiguratív lámpatesttel, amit a kicsi sokáig fürkészhet.

Babaszoba dekoráció

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát


Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.