Forrás: Getty

3 látványos DIY karácsonyi dekoráció, amit a gyerekekkel is elkészíthetsz
  • Minimalista asztali dísz

Ennek elkészítéséhez színes papírra, ollóra, ragasztópisztolyra, filctollra és egy könyv- vagy iratkapocsra lesz szükséged. Először hajtsd félbe a papírlapodat, és rajzold meg a fa felét, majd vágd ki. Ezután hajtsd félbe a színes papírlapodat, és a sablon hajtását igazítsd a papír hajtásához. Rögzítheted gemkapcsokkal, hogy stabilan tartson, majd vágd körbe a sablont. Ismételd meg a második lépést legalább 15-ször, hogy a teljes fához elegendő formád legyen. Rakd egymásra a darabokat, és igazítsd egymáshoz minden „minifa” gerincét. Csatlakoztasd őket a fűzőkapcsokkal, és ragaszd össze az egész gerincet ragasztópisztollyal. Fontos, hogy hagyd megszáradni a ragasztót, mielőtt eltávolítod a kapcsokat. Végül nyisd szét a fát, és el is készültél.

  • Óriás karácsonyfadíszek

Ezt az óriás karácsonyfadíszt eredetileg nem a fára tervezték, de természetesen ha szeretnéd, az ünnepek főszereplőjét is dekorálhatod vele. Az elkészítéséhez szükséged lesz fém- vagy műanyag karikákra, kötegelőre, zseníliára vagy makraméra, piros szalagra és masnikra. Egy díszhez három karikát használj fel. Ezeket szorosan tekerd körbe zseníliával vagy makraméval. Ha ezzel megvagy, formázz gömböt belőlük, majd a kötegelővel rögzítsd fent és lent az elrendezést. Ezután már csak a masnit és a szalagot kell ízlés szerint használnod, hogy igazán mutatós legyen a dísz.

Karácsonyfa kávéfilterből

Ehhez a díszhez szükséged lesz egy vécépapír gurigára, ragasztópisztolyra és kávéfilterre. Hajts kúp formát a gurigából, majd ragasztópisztollyal rögzítsd. Ezután vágj legyező formát a papírból, majd kezdd el félbe hajtogatni, amíg egészen vékony formát nem kapsz. Rajzolj egymás alá íves háromszög formákat, majd ezeket vágd ki. Az így kapott cikkcakk szalagokat ragasztópisztollyal ragaszd a kúpra. Ha ezzel megvagy, a cikkcakkok alsó sarkát hajtsd fel, így lesz mutatós, 3D hatású a fa.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.