Zseniális! Egy klasszikus 46 nm-es panellakás Zuglóból, amelyben nyoma sincs a klasszikus panelhangulatnak

“Ez a frissen felújított 46 nm-es panellakás Zuglóban található, a Füredi lakótelepen. Mielőtt megvettem, egy 90 éves néni lakott benne, úgyhogy a lakás felújításra szorult. Szerencsére a maga a ház panelprogramos volt, így jó adottságokkal indultunk.

A panel életérzés nem mindenkinek jön be, hiszen túl sok lakó van egy nem túl nagy alapterületre összezsúfolva, de ha ettől eltekintünk, a legtöbb panellakásnak jó alaprajza van. A tégla építésű ingatlanoknál sokkal többször találkozunk rettenetes és helyrehozhatatlan alaprajzokkal, sötét lakásokkal, kurtán-furcsán leválasztott terekkel, ami a paneleknél nem annyira jellemző.

Ez a lakás jó méretű szobákkal rendelkezik, ablakos konyhával – és csupa napfény. Mivel panelről van szó, falat nem mozgattunk, tehát itt nem extra szoba vagy egyéb funkciók kialakításával tudtunk értéket teremteni. Úgy gondoltam, hogy egy mindenre kiterjedő felújítás és egy szép dizájn fog kelleni ahhoz, hogy ez a lakás kelendő legyen a piacon.

Amit mégis változtattunk rajta, hogy a gardrób fürdőszoba felőli ajtaját befalaztuk, a szoba felőlit pedig megszüntettük, így most már az a helyiség deklaráltan is a hálószobához tartozó gardrób funkcióját látja el. Ezzel sok helyet nyertünk a hálóban, mert így nem kell nagy ruhásszekrényekkel telezsúfolni.

Már korábban kinéztem azt a tapétát, ami a falra került. Ez adja az egész lakás alaphangulatát. Mivel az ingatlan extra világos, a tapéta – bár 4 méter széles – nem nyomja el a teret. Szerencsés, hogy az egész minta olyan könnyed és légies. A tapétán ráböktünk az egyik zöld árnyalatra a sok közül, amit kikevertettünk, és ezzel festettük le a mellette lévő falat. Ugyanez a zöld köszön vissza a hálószobában is.

A harmónia megteremtésében ezen kívül még a többi egységes burkolat, lámpák, színek és kiegészítők játszanak szerepet.  

Végül a pontot az ‘i’-re megint a home stagerek tették fel, mert a lakás színeihez és hangulatához passzoló bútorokkal és kiegészítőkkel rendezték be az ingatlant.

Ugye, hogy így már nem is olyan vészes egy panellakás?”

A felújítást a My Craft 2016 Kft. csapata végezte, a teret pedig a Lakásszépítők rendezték be.

A PANELHANGULAT NÉLKÜLI PANELLAKÁS

Galéria / 38 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le Vasziljevics Erika és csapata, a My Craft 2016 Kft. többi csodamunkájáról sem:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.