Zen Ház Projekt V. – A tinédzserlány szoba fürdőszobája

A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr designt az ő ízlésükhöz formálom. A családi ház gyönyörű kerttel rendelkezik, így az a koncepció született meg, hogy a természet lágy színeit a ház enteriőrjében is megjelenítsük. További feladat volt egy meglévő fürdőszoba átalakítása, valamint egy háztartási helyiség és egy mellékhelyiség egybenyitásából egy második fürdőszoba kialakítása a tinédzser korú gyermek számára.

“Igényként merült fel a tulajdonosokban, hogy tinédzserkorú lányuknak saját fürdőszobája lehessen. Ehhez a meglévő háztartási helyiség és a korábban az előszobából nyíló vendég WC egybenyitását kellett megoldani, de úgy, hogy a háztartási helyiség funkció továbbra is megmaradjon.

A kialakításnál szempont volt, hogy a fürdőszoba teljes értékű legyen, tehát kényelmes méretű zuhanyzó, mosdó, WC legyen benne, megfelelő mennyiségű tároló bútorral, továbbá a kazán ne legyen látható, és amennyiben megoldható, úgy egy mosógép és egy szárítógép is elférjen a helyiségben.

Megkezdődött tehát az elfogadott tervek szerinti munka. Először a külön WC burkolatai, szaniterei és a válaszfal került elbontásra. Majd ugyanúgy, ahogy a szülői fürdőszoba kialakításánál, rendkívüli módon kellett figyelni a háztartási helyiség padlóbontásánál, hogy itt se sérüljön a már meglévő padlófűtés rendszer.

A helyiség a felújítás előtt

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

A külön WC mosdójának kiállása, strangja és vezetékeinek kiegészítése határozta meg az új mosdó és az új zuhanyzó helyét. A geberites WC-t a másik fürdőszoba falával azonos helyen lévő WC lefolyójába lehetett bekötni. Az eredeti mosógép kiállást megtartva pedig egy szárítógép is elfért a már meglévő mosógép mellé. A gépek és geberit tartály fölötti falra terveztem a tároló szekrényeket, melyek a kazántakaró szekrényhez csatlakoznak. Ezekben kényelmesen elférnek a takarító- és tisztító eszközök, a tiszta törölközők és még sem keltik egy háztartási helyiség érzetét.

A burkolatok kiválasztásánál szempont volt, hogy fiatalos, modern, letisztult legyen, teljes összhangban a ház enteriőrjével. Így döntöttünk a zöld, a famintás és a selyemfényű fehér burkolatok mellett. E három szín kombinációja pedig a mosdó falán, a hatszögletű burkolatokban is játékosan köszön vissza.

A korábbi mellékhelyiségből és a háztartási helyiségből tehát egy tágas walk-in zuhany lett, egy kényelmes nagy méretű mosdó fiókos bútorral ellátva, és egy minden igényt kielégítő háztartási helyiség funkciót betöltő rész a mosdóval szemben lévő falon.
 
Az ebben a helyiségben korábban lévő hatalmas, tolóajtós szekrény kombináció pedig átkerült a garázsba, így ott is megvalósulhatott a rendezettség.”

A tiniszoba saját fürdője

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le a sorozat többi részéről sem:

 • Enteriőr design, enteriőrstyling, tervezés és projektmenedzsment: Múzsa Home Design & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Egyedi bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik, Tapétaposzter
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Vászonkép: Vászonyképnyomda
 • Egyéb berendezés: InnoConcept, Butor1.hu, Ikea
 • Szőnyeg: Leguan Exclusive – Max City
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Józsa Gábor e.v. generálkivitelezés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.