"Szinte senki nem hitt bennünk" – Egy esélytelen ház a Bakonyból, amivel csoda történt

“2019-ben úgy döntöttünk, szeretnénk házat venni. A kiszemelt ingatlan, ami egyébként 100 nm alapterületű, egy kicsi, 700 fős faluban található. Már kb. 7 éve árulták, de senki nem nézte meg, mert konkrétan bontásra ítélték a környékbeliek. Mi az interneten találtunk rá, el is jöttünk megnézni. Igazából 4 fala volt csak és egy majdnem ledőlt teteje” – idézi fel a kezdeteket Petra. Aztán folytatja is a sort: nyílászárók nem voltak, a vakolat esett le, kilátszottak a téglák… Ők azonban így is első látásra beleszerettek, és már fejben tervezték is, mit hogy alakítanak majd ki benne.

A ház eredeti állapota

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

A víz- és csatorna bekötésével kezdték, majd a padlásról lehordták a sok földet és hulladékot. Aztán következett a tető, amit Attila, Petra apukája és apósa cserélt le, az alap betonozása, majd a falak felhúzása. 4 szobát, 1 fürdőszobát, egy külön WC-t, egy nappalit, egy konyhát, egy kazánházat és egy spájzot alakítottak ki maguknak.

A FELÚJÍTÁS FOLYAMATA

Galéria / 35 kép

Megnézem a galériát

A legtöbb dolgot maguk oldották meg. A villanyszerelést bízták a család egy jó barátjára, a gázfűtést pedig egy másik szakemberre, a bútorokat Attila sógorára, de a legtöbb dolgot (a falak felhúzásától a burkoláson át a konyhasziget megépítéséig és az álmennyezet keretének megépítéséig) Petra férje csinált meg. Petra aztán a “díszítő szakaszban” lépett be, így például a falak és az ajtók festését anyósával közösen vállalták magukra.

“3 év kemény munkája van mögöttünk. A legnagyobb nehézség talán az volt, hogy Attila a főállása mellett csinálta, így ebben az időszakban alig volt szabadideje. Sok mindenről le kellett mondanunk, például a közös nyaralásokról és az együtt töltött időről, de azt gondolom, megérte, mert az álomotthonunkban tudni élni. “

Tavaly júniusban költöztek be, azóta tapasztalják, hogy a falu nagyon csendes, a környezet maga pedig szép. Visszagondolva Petra határozottan meri állítani, hogy semmit nem csinálna másképp, hiszen azért is szántak ennyi időt és energiát a ház felújítására, hogy pont olyan legyen, amilyennek szerették volna.

“Sokan nem hittek nekem, amikor megmutattam nekik, milyen házat szemeltünk ki magunknak. Volt, aki egyenesen azt tanácsolta, lépjünk vissza az adásvételtől, és keresgéljünk tovább. De nem engedtük, hogy elbizonytalanítsanak minket. Mások ugyan nem hittek benne, hogy ebből a házból valódi otthon lesz, de mi igen. És nekünk lett igazunk. Leginkább magunk miatt, mert akartuk. Azoknak, akik hasonló nagy vállalkozás előtt állnak, az alábbi idézetet szeretném útravalóul adni:

“Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak, és nem arra, amit mások diktálnak. Ritkán találkozni ilyen emberekkel, de ők azok, akik emlékeztetnek arra, hogy ha elindultál az utadon, ne tántorítsanak el a kétségek és gyötrelmek, hogy jó abban hinni, hogy nincs “nem tudom”, hogy nincs “úgyse sikerül” vagy “lehetetlen”. Ők emlékeztetnek minket arra, hogy jó elhinni, a lehetetlen nem létezik.”

EZÉRT MEGÉRTE

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.