Rá sem lehet ismerni: ebből a lakásból egy végtelenül forgalmas út mellett is a béke szigete lett

Ez a budapesti lakás még az ingatlanosok által kedvelt megfogalmazás szerint „eredeti állapotban” volt, ami annyit jelent, hogy totálisan felújítandó volt, és minden eleme cserére szorult. Viszont: délnyugati tájolású is egyben, világos, az erkély egy zöld kertre néz, így hiába van a forgalmas Sasadi úton, a lakás maga teljesen csendes.

Az alaprajz nem volt tökéletes, a szakmai csapat sokat gondolkodott rajta, hogy mi lenne a legoptimálisabb és a legértékesebb átalakítás. A tervező 4-5 variációt készített, de még így sem volt egyszerű a döntés. A kiinduló állapot sok pici helyiséget tartalmazott, ami tagolttá és nem túl optimálissá tette a lakást, ezt mindenképp szerették volna átvariálni.

A LAKÁS A FELÚJÍTÁS ELŐTT

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

“A nappali egyik falát kijjebb toltuk, hogy a bekerülő konyhának több helye legyen. De sajnos itt is limitáltak voltak a lehetőségeink, mert azon a falon egy kémény van, amit nem lehet elmozdítani. Végül a konyha bekerült a nappaliba, a régi konyhát és a WC-t összenyitottuk, abból lett egy félszoba, ami akár dolgozónak, akár gardróbnak, de még vendég- vagy babaszobának is használható. A fürdőt megnagyobbítottuk, hogy tágas legyen, és beférjen a WC is. Az előszobában pedig elbontottuk a felesleges falakat és egy tér lett, ahová így egy nagy gardróbszekrény is kényelmesen befér” – vezet minket végig a folyamaton Vasziljevics Erika.

A dizájn az egész lakásban egységes lett. A nappaliban a kanapé feletti lámpák adták a vezérfonalat, ezért a helyiség összes lámpája fehér színű. A két szoba közti átjárót befalazták, így ott lett egy kis bemélyedés egy étkezőasztalnak, a falra pedig egy 2 méter magas és 90 cm széles tükröt tettek, hogy az is növelje optikailag a teret. A hálóban lévő falpanel és a fürdőben lévő mintás csempe is visszaköszön az előszobában, egységes és harmonikus hangulatot kölcsönözve ezáltal a lakásnak.

“Amennyire az alaprajz engedte, igyekeztünk világos és élhető tereket létrehozni, és a félszobával egy kicsivel nagyobb értéket belecsempészni a lakásba. Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez képest ismét a legtöbbet hoztuk ki a lakásból.”

A FELÚJÍTÁS UTÁN RÁ SEM LEHET ISMERNI A LAKÁSRA

Galéria / 34 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le Vasziljevics Erika és csapata, a My Craft 2016 Kft. többi csodamunkájáról sem:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.