Példaértékű sikertörténet Zalaegerszegről: amikor tökéletesen megtérül 2 hónapnyi tervezés

A lakás egy belvárosi tégla ház 3. emeletén található Zalaegerszegen. 56 m2, plusz egy erkély, eredeti állapotában 2 szobás volt. Szerelem volt első látásra, bár – ahogy Noémi fogalmaz – azonnal látszott az is, hogy munka is bőven lesz vele.

AZ EREDETI ÁLLAPOTOK

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

“Egyedülálló anyukaként 2 kislány és munka mellett vágtam bele az ismeretlenbe. 2 hónapom telt a tervezéssel. Minden negyzetcentimétert alaposan átgondolva, nagyon konkrét elképzelésekkel, tervekkel indult el a lakás felújítása 2020 tavaszán. Mivel az eladó minden bútort és személyes tárgyat itt hagyott, első dolgom volt ezektől megszabadulni, de a pandémia nem könnyített a helyzetemen. 2020 nyár végére sikerült kiüríteni a lakást, majd lassan megindult a lecsupaszítása. Amin tudtam, spóroltam, így a teljes bontást (a fal, a padlóburkolatok, az ajtók ki-, illetve leszedése, a csempe, a járólap és a parketta felszedés, a beépített szekrény kibontása) egyedül végeztem, a törmelék elhordásában pedig hű társam, a 20 éves kis Puntóm volt segítségemre. Lift híján a sitthordással nem csak a konténer, de 1 év kondibérlet árát is sikerült megspórolnom.”

ITT MÁR JAVÁBAN ZAJLOTTAK A MUNKÁLATOK

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát

Teljes újratervezés

A korszerűtlen fűtés és villanyhálózat lecserélése elengedhetetlen volt, így a konvektoros fűtést kondenzációs kazánra cseréltették, és a teljes villamoshálózat is megújult. 2021 januárjában ezek kialakításra kerültek. A nappali és konyha közti válaszfalat félig elbontották, így kaptak egy tágas konyha-étkező-nappalit, melyből egy kis hálófülkét is leválasztottak. A spájzból egy kis gardrób lett, ami így elnyeli a háztartási eszközöket, kabátokat, szezonális eszközöket. A többi helyiség megőrizte eredeti funkcióját.

A klíma beszerelése nem volt kérdés, hiszen az ingatlan nyugati fekvése miatt a nyári forróság elviselhetetlen lenne máshogy. Központi elhelyezkedésének hála az egész lakást hűti.

“Korlátozott anyagi lehetőségeim miatt a konyhabútor kérdése volt a legnehezebb. Több heti mérlegelés után a használt mellett döntöttem. Egy kiváló állapotú, másfél évet használt bútort sikerült vásárolnom minőségi gépekkel mindössze 350 000 Ft-ért. A munkalapot lecseréltem, és a felső szekrények helyett a lakáshoz illő fronttal készíttettem új elemeket. Életem legjobb beruházása volt. A hideg burkolatot nem igazán szeretem, ezért csak a fürdőben és a WC-ben használtam ilyet. Minden más helyiségbe mérsékelten vízálló parketta került, amit saját magam raktam le. 2 év távlatában eddig tökéletesen bevált.”

A képek önmagukért beszélnek. Bizonyítják: egy picike lakásból is hangulatos enteriőr, élhető tér alakítható ki. Ahogy Noémi mondja: minden csak átgondolt tervezés, ízlés, kreativitás, türelem, rengeteg határozottság és – nem utolsó sorban – kiváló szakember kérdése. “Utólag örülök, hogy majdnem 2 hónapot bíbelődtem a tervezgetéssel, mert ennek köszönhető, hogy mindennek megvan a helye, minden kézre áll minden helységben, élhető, kényelmes, barátságos minden kis szeglet. Azt gondolom a titok ebben rejlik. Imádunk itt élni, és egyetlen dolgot sem bánok, vagy csinálnék másképp.”

MEGÉRTE!

Galéria / 23 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.