Nem varázslat: 43 nm-en elfér 3 szoba ebben a zuglói lakásban

„Vettem egy lakást Zuglóban, a Mogyoródi úton, ami eredetileg 46 nm-es és 2 szobás volt. A potenciális üzleti lehetőséget láttam meg ennél az ingatlannál. 46 nm-es volta ellenére ugyanis úgy gondoltam, hogy a falak mozgatásával plusz egy szobát ki fogunk tudni hozni belőle, ez pedig ritkaságnak számít a piacon.

Felmérés és tervezés után be is igazolódott az elképzelés: meg lehet csinálni. Volt már korábban innen nem is messze egy másik lakásom (ezt is bemutattuk korábban), ami szintén kiváló alaprajzzal rendelkezett, 3 nm-rel nagyobb is volt (összesen 49 nm), mégsem lehetett belőle megcsinálni a 2+1 szobát. A tervezésnél mindig odafigyelünk az élhető terekre, nem teszünk be valahova még egy szobát csak azért, hogy legyen, ha azzal összenyomjuk az egész lakást. Ilyen esetekben a plusz egy szoba inkább hátrány, mint előny, ráadásul a bútorozhatóságra is gondolni kell. Viszont a Mogyoródi úti lakásnál annyira kevés felesleges közlekedő volt, hogy így minden négyzetmétert ki tudtunk használni.

A belépésnél egy előszobába érkeztünk, innen nyílt az összes többi helyiség. Ezen nem változtattunk mi sem. A WC-t szerettük volna betenni a fürdőbe, hogy nyerjünk egy háztartási helyiséget, de ez sajnos nem volt kivitelezhető. A konyha-kamrát megszüntettük, a bejáratot áthelyeztük máshova, és itt került kialakításra a plusz egy szoba, amiből egy kicsi gyerekszoba, dolgozó, vendégszoba vagy esetleg gardrób lehet.

A régi nappali és hálószoba közötti falat elbontottuk, és közelebb vittük a hálóhoz, ami még így is elég nagy maradt, viszont így a nappali annyival megnőtt, hogy a konyha-étkező funkció is belefért.

Az alaprajz megtervezésénél mindig gondolkozunk azon is, hogy ki lehet a célcsoport, akinek készül az ingatlan. A lakás 2+1 szobás lett végül, de nagyobb családnak továbbra sem ajánlanám, inkább egy párnak lehet egy nagyon kényelmes, tágas otthon egy plusz dolgozó vagy gardrób szobával, ami mostanában nagyon keresett is.”

Vasziljevics Erika, My Craft 2016 Kft

A KÁPRÁZATOS VÉGEREDMÉNY

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le a My Craft 2016 Kft. másik csodamunkájáról sem:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.