Meglátni és beleszeretni – Egy végtelenül ízléses panellakás újjászületése

“Adódott egy élethelyzet, egyedülálló vagyok, 2 felnőtt leánnyal. Új élet, új lakás. Elhatároztam, hogy lakást vásárolok. Keresgéltem, de nagyon hamar kiderült, hogy nem fogok olyan ingatlant találni, ami megfelel az igényeimnek. Talán olyat, ami részben igen, de ahhoz is hozzá kellene nyúlnom, alakítgatnom, így az tűnt észszerűnek, hogy felújítandó lakást keressek. Mivel így is, úgy is újítanom kell, minél olcsóbb megoldásra törekedtem.

A választásom egy 2 szobás, 6. emeleti lakásra esett. Nem mellékesen ezt néztem meg először, és bele is szerettem. A lakás hosszú ideje nem volt felújítva, viszont rendben volt tartva. Ez nagy előnyt jelentett, a burkolatok, a padlószőnyeg, a tapéta le-, illetve felszedésénél, mivel csak egy réteggel kellett megbirkóznunk.

Megnéztem a lakást, és már láttam is magam előtt, hogyan fog kinézni. Megterveztem minden helyiséget, kizárólag a saját ízlésemnek megfelelően. Panellakásról lévén szó, természetesen elsődleges volt a helykihasználása anélkül, hogy zsúfolt lenne a tér. Erre kézenfekvő megoldás a beépített szekrény. Azon kívül igyekeztem csak komódokat használni, hogy a nagy méretű szekrények ne vegyenek el helyet.

A felújítás természetesen mindennek a bontásával kezdődött, és összességében 3 hónapot vett igénybe. Minden bontásra került az egész lakásban, csak a falak maradtak meg.

A KIINDULÁSI ÁLLAPOTOK

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

Szerencsés voltam a szakemberekkel és a saját időbeosztásommal kapcsolatban is, gyorsan tudtunk haladni. Természetesen a lányaim is segítettek.

A teljes villany- és vízhálózatot cseréltük. Minden falfelületet háromszor gletteltük, festettük, különböző helyeken tapétát kapott a fal. A teljes lakás aljzata kiegyenlítőt kapott, melyre vinyl (vízálló) padló került. Minden helyiségben ugyanaz a burkolat van, küszöbök nélkül.

A teljes berendezést magam válogattam, én szereztem be a függönyöket, a lámpákat, a szőnyegeket és minden bútort. A beépített szekrényeket és a konyhabútort asztalos készítette a lehető legjobb helykihasználással.

Imádok itthon lenni, és ami a legfontosabb, a lányaim is alig várják, hogy hazajöjjenek hozzám. Na, meg persze Dundi, a cicánk miatt is, aki kapott egy macskaajtót az erkélyajtóra, és természetesen macskahálót az erkélyre.”

A VÉGTELENÜL ÍZLÉSES VÉGEREDMÉNY

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.