Forrás: Getty

Íme 5 ok, miért a nyár a legjobb időzítés a kültéri festésre

1. Evidens, ám rendkívül fontos: az időjárás

A nyári kültéri festés egyik legfontosabb előnye az időjárás. A melegebb hónapokban a napfényes és száraz idő a legideálisabb a festéshez. Az alacsonyabb páratartalom, és a magasabb hőmérséklet segíti a festék gyorsabb száradását, ami azt jelenti, hogy kevesebb időt kell várni a rétegek között, így gyorsabban a végére érsz.

2. Időd annyi, mint a tenger

A kellemes időjárás továbbá lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig a szabadban dolgozzunk. Festeni csakis világosban szabad, ezért is a hosszú nyári napok a legalkalmasabbak a kültéri festésre. A viharos napok után következő száraz időszak tökéletes választás arra, hogy végre ecsetet ragadj.

3. Kellemes projekt

A szabadban dolgozva élvezheted a friss levegőt és a napfényt, ami kicsit megszépíti a festéssel töltött időt. Akár családi projekt is lehet belőle, az együtt töltött idő pedig mindig pozitívan hat a hangulatra és a testi-lelki egészségre.

4. Szebb végeredmény

A szikrázó napsütésben lehetetlen nem észrevenni az apró hibákat vagy sérüléseket, amiket könnyen ki is lehet javítani festés közben. A nagy fényben a precíz munka garantált, azaz sokkal szebb lesz a végeredmény.

5. Új külső a kerti szezonra

A nyár a kinti összejövetelek időszaka, ezért nagyon is aktuális ilyenkor megejteni a festést, hogy szép külsővel várhasd a vendégeket. A friss festékréteg és esetleg egy új, modern szín hangulatosabbá teszi majd a grillpartikat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.