Így lett egy debreceni 50 éves kádár-kockából ízléses otthon – Vállalható kompromisszumokkal

Így lett egy debreceni 50 éves kádár-kockából ízléses otthon – Vállalható kompromisszumokkal

Újat építeni vagy egy meglévőt felújítani? Sok család számára ez jelenti a legfőbb kérdést. Utóbbitól azért ódzkodnak, mert azt hiszik, azt nem tudják az elképzeléseik szerint kialakítani. Tény, hogy egy kész házban sok dolgot készen kapunk. De megfelelő kompromisszumokkal igenis lehet belőle otthont faragni. Ezt bizonyítja Ágnesék története is.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

„Őszinte leszek: nem a legnagyobb tudatossággal vásároltuk meg ezt az ingatlant” – ad erős felütést a maguk történetének Ágnes. Mint mondja, számos olyan dologra nem gondoltak, ami egyébként kulcskérdés egy ház vásárlásakor. A döntést 1 nap alatt hozták meg. Megnézték a házat, és már aznap választ kellett adniuk, ugyanis több jelentkező is volt rá. Szerencsére még az ingatlanpiaci ár robbanása előtt jártak, így viszonylag jó áron jutottak hozza. „A kockánk 1967-ban épült, beton alapon vályog falazatú. Bár tudjuk, hogy ez ma már értékcsökkentő tényező, mi élvezzük minden előnyét.”

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

A ház vásárlása után aztán azonnal meg is kezdődött a felújítás. 2019 augusztusában járunk. A bontási munkálatokat teljes mértékben Ágnes és férje végezte. Ez körülbelül 4 hónapot vett igénybe.  Mindössze 4 fal és egy főfal maradt az épületből. „A burkolás és a glettelés kivételével a férjem és az apósom csinált mindent. Nagyon szerencsésnek érzem magunkat ilyen tekintetben, ugyanis rengeteg pénzt tudtunk spórolni így a szakemberek munkadíján.”

Felújításra került az egész ház villanyvezetékelése, a vízcsöveket cserélték, padlófűtést fektettek le, és álmennyezetet építettek. A ház statika állapotából kifolyólag sok kompromisszumot kellett kötniük. Három szobát szerettek volna, de bővítés nélkül sajnos az eredeti alapterületen nem lehet ezt kényelmesen kialakítani. „Számomra azonban a legnagyobb lemondást az üvegfelületek mérete hozta. Mindig is olyan házra vágytam, ahol hatalmas teraszajtó és ablakok engedi be a fényt a lakásba, és engednek kilátást a kertre. Ahogy azonban képeken is látható, a nappaliban a ház statika állapota miatt egy 90×210-es ablakon kívül sajnos másra nem volt lehetőségünk .”

A negatívumok mellett persze számos jó dolgot is ki lehet emelni. Egyik kedvenc bútoruk a házban az igazi diófából készült 2×1 méteres konyhasziget. Hihetetlenül praktikus, és központi eleme a térnek. 

A ház kialakítása során elsődlegesszempont volt a nagy közösségi tér, így került kialakításra egy 40 nm-es konyha-nappali.A szobák 10-10 nm-esek.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

„A ház stílusát én terveztem meg, a férjem teljesen szabad kezet adott benne. Szeretem a letisztult, minimalista dizájnt. Sok ember tesz megjegyzést a berendezésre (vagy épp annak hiányára), amikor belépett a házba, ugyanis hiányolják a bútorokat a nappaliból, de számomra egy ház nem akkor válik otthonossá, ha telezsúfoljuk azt. Nekem a harmónia és az átláthatóság jelenti az otthont. Remélem, ez a képeken is megmutatkozik.”

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

Persze, ahogy ilyenkor lenni szokott, vannak dolgok, amiket utólag már máshogy oldanának meg Ágnesék. Ők is bele futottal például abba a hibába, amibe sokan egy kádár-kocka ház felújítása során: a régi házakban sokszor a redőnytok beépített, és csak az új nyílászárók beszerelésénél derült ki, hogy körülbelül 30 cm-rel nagyobb a nyílás. Dobozolással persze megoldható a probléma, viszont itt is elestek attól a lehetőségtől, hogy az eredetinél nagyobb nyílászárókat építsenek be. „Illetve ha újra kezdeném, a WC-t külön helyiségbe tennem. A mindennapokban nem igazán praktikus, hogy egy légtérben van a fürdővel.”

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin