Igazi csodalakás a XIV. kerületből! Nem csak megszépült, még meg is nőtt

“Ez egy nagyon izgalmas projekt volt, mert folyamatosan változtak benne a lehetőségek. Egy 3 lakásos társasházban találtam az ingatlant. A ház első felében egy lakás volt, a hátsó felében pedig egy földszinti és egy emeleti lakás, melyeknek ugyanaz volt a tulaja. A lakás nem külön helyrajzi számon volt, hanem osztatlan közös tulajdon, így volt lehetőségem az árba belealkudni ezt meg azt.

Én a földszinti lakást vettem meg, és kértem hozzá egy részt a kertből, valamint egy külső tárolót is. A külső tárolót kívülről lezártam, belülről pedig megnyitottam, így hozzácsaptam a lakás hasznos alapterületéhez, ami 48 nm volt eredetileg, de így 5,5 nm-rel sikerült megnövelni.

Az eredeti alaprajz nagyon rossz volt. Rögtön egy minikonyhába léptünk be, amiből nyílt egy nagy fürdőszoba és egy pici szoba egy cserépkályhával. Valamint volt még egy hatalmas nappalija is.

A lakás eredeti állapota

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

A felújítás folyamán a külső tárolóból lett a fürdőszoba, a hatalmas nappaliban kapott helyet a konyha és az étkező, a bejárati ajtó, a konyha és a fürdőszoba áthelyezésével sikerült még egy szobát kialakítani, mely egy nagy teraszajtót kapott a kert felé. A meglévő kis szobánál lévő cserépkályhát elbontottuk, helyére átraktuk a szoba bejáratát, így egy egész normális teret kaptunk, szintén nagy teraszajtóval a kert felé.

Közben a felső lakás is elkelt, és az ahhoz tartozó kertrész az én kertem mögött volt. Az új tulaj szeretett volna egy teraszt csinálni az enyém fölé, valamint arról egy lépcsőt, ami levezet a saját kertrészébe. Ezekért cserébe én plusz kertet kértem, így végül a 48 nm-es lakásból 53,5 nm-es lett, és még 85 nm saját kert is lett hozzá.”

IGAZI SZÉPSÉG LETT BELŐLE

Galéria / 26 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le a My Craft 2016 Kft. többi csodamunkájáról sem:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.