Forrás: Getty

Fel kellene újítanod a konyhát? Mutatjuk, milyen sorrendben érdemes nekivágnod

1. Törött/nem működő dolgok

Nagy a kísértés, hogy a konyhafelújítás a szépítésről szóljon elsősorban. Pedig a törött és nem működő elemek és berendezések cseréjének mindig prioritást kell élvezniük az esztétikai újításokkal szemben. Hidd el, szívesebben főzöl majd a jól működő sütőben régebbi bútorok között, mint hideg sütőben új konyhaszekrénnyel.

2. Világítás

A világítás felújításának ára nem olyan durva a konyha többi eleméhez képest. Ráadásul egy jól megvilágított konyhában a régi bútorok is szebbnek tűnhetnek, így kitolhatjuk a komplett bútorcsere idejét pár hónappal vagy akár egy évvel is. Ne csak a csillárt cseréljük ki, hanem törekedjünk réteges világítás kialakítására úgy, hogy minden „zónát” jól kivilágítsunk.

3. Festés

A festést ejtsük meg a burkolatcsere és új bútorok beszerzése előtt. Egyrészt a konyha még a régi bútorokkal is jobban fog kinézni frissen festve, másrészt lehet kicsit lazábban dolgozni festés közben, mert nem kell az új burkolatot és bútort félteni. A színt úgy válasszuk ki, hogy inkább az új konyha árnyalatihoz passzoljon majd, ki lehet bírni, ha az átmeneti időszakban nem illik a jelenlegi szekrényekhez.

4. Burkolat csere

A burkolattal megalapozhatjuk az új konyha kinézetét, még akkor is, ha a jelenlegi bútorokkal nem passzol annyira. Sokkal praktikusabb először a csempét és a járólapot lecserélni, és csak utána kiválasztani az új konyhaszekrényt. A stílust és a színt ennél a lépésnél is az új konyha terveihez igazítsuk.

5. Bútor csere

Végre jöhet az igazi újítás, azaz a konyhaszekrény cseréje. A burkolat és a falak már készen állnak, így az új konyhaszekrény szinte kerek egésszé varázsolja az főzőteret..

6. Kiegészítők

Csak utolsó lépésben érdemes a gépeket, kiegészítőket, dekorációkat beszerezni, hiszen ezeknek a mérete és kinézete a főbb konyhai elemektől függ.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.