Egy tipikus kádár-kocka a legkevésbé sem tipikus átalakulása I.

“Egy tipikus kádár-kockában járunk! Klasszikus, városi, utcafronti épület amelynek átalakítása már javában zajlott, amikor a tulajdonosai felkerestek. Tündéri fiatal család, akik nem szerették volna, ha leendő otthonuk a 70-es években ragad, és nyitottak voltak a belső terek formálására” – idézi fel a kezdeteket Regina.

A tulajdonosok egy olyan bájos kis családi otthonra vágytak, amelyben helye van a kisgyermekes életnek is, mégis olyannyira funkcionális és átgondolt, hogy tud elegánsnak és rendezettnek is mutatkozni, hogy a nap végén egy olyan miliő fogadja a pihenésre vágyó szülőket, ahol nem a pakolás és a játéktenger – egyébként kedves – hangulata az uralkodó, hanem főszerepet kap a „felnőttes nyugalom” is.

“A konyhabútort és a lépcsőt már megrendelték, így ezekre a fontos elemekre már adottságként kellett tekintenem. A nappali tervezésekor ráadásul a kanapé kiválasztásán is túl voltak már megrendelőim, így az enteriőr kialakítása során ezen fix elemek mellé kellett olyan teret komponálni, amely egyszerre barátságos, stílusos és elegáns is – olyannyira, hogy az épület eredeti jellemvonásai elhalványodhassanak.”

Az egyik legfőbb trükk végül egy osztott fókuszpont lett, ami nagyon ritka, de ebben az esetben jobb megoldásnak bizonyult a látványkandallót a TV-vel szomszédos falra tenni a megszokott és némileg közhelyes elrendezéssel ellentétben. Így a falburkolatok segítségével észrevétlenül is a médiafelület felől a tűz felé terelődik a tekintet, így alakítva ki egy látványos zónát a kanapéval szemben, amely képes “elfordulni” és bekeretezni az egész összképet! 

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Perneczky Regina

Render: Exoarch Vizualizáció

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.