Egy szuper csapat munkájának eredménye: ezt a lakást úgy alakítod, ahogy csak akarod

Egy szuper csapat munkájának eredménye: ezt a lakást úgy alakítod, ahogy csak akarod

Egy újabb példát hoztunk nektek arra, hogy NINCS lehetetlen! Ezúttal Vasziljevics Erika és csapata, a My Craft 2016 Kft. álmodott újra egy lepukkant 49 nm-es lakást. Nem is akármilyen “rugalmassággal”. Nézzétek csak:

Ötletládához ad!

Maga a cég 2016-ban alakult, de előtte három évig magánszemélyként is ezzel foglalkoztam már. Főleg saját tulajdonú lakásokat újítunk fel, de néha elvállalunk egy-egy külső felújítást is.

Mostanra (immáron 5 éve) már profi csapattal dolgozom. Mindig tervezővel kezdek, akivel addig gyúrjuk, alakítjuk az alaprajzot, amíg abból egy tágas, élhető lakás nem lesz. Ha kell, falakat bontunk vagy teljesen áthelyezzünk helyiségeket, funkciókat. Utána felvonul a csapat, akikkel a cég alakulása óta együtt dolgozom. A dizájnt mindig én találom ki, és az anyagokat is én szerzem be hozzá – ez az én szórakozásom. 

Nálunk mindig a prémium minőség a cél, középszerű lakást nem csinálunk, abból sok van a piacon. Úgy gondolom, szép és minőségi lakással ki lehet tűnni, és ezt a lakásaim gyors eladása is bizonyítja. Minden lakást úgy kezelek, mintha magamnak csinálnám, ugyanolyan gondossággal, átgondolással készül minden pontja. Ha készen vagyunk az átalakítással, illetve a felújítással, jön a profi home staging csapatunk, és berendezi a lakást. 

Itt van például ennek a lakásnak a története. Egy 49 nm-es élettérről van szó. Hosszasan hezitáltam, hogy megvegyem-e, hiszen az ingatlan a harmadik emeleten van, és az épületben nincs lift. Végül aztán úgy döntöttem, kipróbálom, hogy mennyire eladható egy 3. emeleti lakás, ha nagyon szép.

Egy szuper csapat munkájának eredménye: ezt a lakást úgy alakítod, ahogy csak akarod

A felújítás megkezdése előtt azonban még a célcsoportot is meg kellett határoznunk, hiszen egy enteriőr kialakításánál fontos tudni, kiknek készítjük. A tervezőm kezéből egy 3 szobás alaprajz is kikerült, ami ugyan nagyon egyedi lett volna a kínálati piacon, de elvetettem, mert élhető és tágas lakásokat szeretek építeni, amibe akár én magam is beköltöznék, nem pedig szűkös tereket, csak, hogy minél több szoba legyen benne. Nem szeretem megerőszakolni a teret. 

A lakás eredeti állapota

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

Végül a két szobás verzió mellett döntöttem. A lakás körbejárható volt, de funkciókat áthelyeztünk (konyha, étkező), és bontottunk falat is. A kamrát hozzácsatoltuk a hálóhoz, és így egy hatalmas gardróbszekrényt el tud nyelni.

A lakás előnye, hogy alkalmas egy párnak is, de akár befektetésként is kiadásra két külön bérlőnek, mert az alaprajz ezt lehetővé teszi. Az alaprajz ugyanis teljesen téglalap alakú, a két szélén vannak a szobák, középen pedig a konyha és a vizes helyiségek. Minden helyiség megközelíthető a szobákból, de ha egy pár veszi meg vagy veszi bérbe, akkor a tolóajtó kinyitásával egy nagy térré bővül a konyha és a nappali rész. A lakás nyugati tájolású és tele van ablakkal, aminek hála még rossz időben is nagyon fényes. Van hozzá egy kis erkély is, ami a közeli parkra néz. Ezt is felújítottuk. A reggeli kávét igazán hangulatos ott elkortyolgatni.

A felújítás után rá sem lehet ismerni

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát

Nézd meg korábbi sikertörténeteinket is, melyek szintén sok-sok tanulsággal és szuper ötlettel szolgálnak:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin