Egy szuper csapat munkájának eredménye: ezt a lakást úgy alakítod, ahogy csak akarod

Maga a cég 2016-ban alakult, de előtte három évig magánszemélyként is ezzel foglalkoztam már. Főleg saját tulajdonú lakásokat újítunk fel, de néha elvállalunk egy-egy külső felújítást is.

Mostanra (immáron 5 éve) már profi csapattal dolgozom. Mindig tervezővel kezdek, akivel addig gyúrjuk, alakítjuk az alaprajzot, amíg abból egy tágas, élhető lakás nem lesz. Ha kell, falakat bontunk vagy teljesen áthelyezzünk helyiségeket, funkciókat. Utána felvonul a csapat, akikkel a cég alakulása óta együtt dolgozom. A dizájnt mindig én találom ki, és az anyagokat is én szerzem be hozzá – ez az én szórakozásom. 

Nálunk mindig a prémium minőség a cél, középszerű lakást nem csinálunk, abból sok van a piacon. Úgy gondolom, szép és minőségi lakással ki lehet tűnni, és ezt a lakásaim gyors eladása is bizonyítja. Minden lakást úgy kezelek, mintha magamnak csinálnám, ugyanolyan gondossággal, átgondolással készül minden pontja. Ha készen vagyunk az átalakítással, illetve a felújítással, jön a profi home staging csapatunk, és berendezi a lakást. 

Itt van például ennek a lakásnak a története. Egy 49 nm-es élettérről van szó. Hosszasan hezitáltam, hogy megvegyem-e, hiszen az ingatlan a harmadik emeleten van, és az épületben nincs lift. Végül aztán úgy döntöttem, kipróbálom, hogy mennyire eladható egy 3. emeleti lakás, ha nagyon szép.

Egy szuper csapat munkájának eredménye: ezt a lakást úgy alakítod, ahogy csak akarod

A felújítás megkezdése előtt azonban még a célcsoportot is meg kellett határoznunk, hiszen egy enteriőr kialakításánál fontos tudni, kiknek készítjük. A tervezőm kezéből egy 3 szobás alaprajz is kikerült, ami ugyan nagyon egyedi lett volna a kínálati piacon, de elvetettem, mert élhető és tágas lakásokat szeretek építeni, amibe akár én magam is beköltöznék, nem pedig szűkös tereket, csak, hogy minél több szoba legyen benne. Nem szeretem megerőszakolni a teret. 

A lakás eredeti állapota

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

Végül a két szobás verzió mellett döntöttem. A lakás körbejárható volt, de funkciókat áthelyeztünk (konyha, étkező), és bontottunk falat is. A kamrát hozzácsatoltuk a hálóhoz, és így egy hatalmas gardróbszekrényt el tud nyelni.

A lakás előnye, hogy alkalmas egy párnak is, de akár befektetésként is kiadásra két külön bérlőnek, mert az alaprajz ezt lehetővé teszi. Az alaprajz ugyanis teljesen téglalap alakú, a két szélén vannak a szobák, középen pedig a konyha és a vizes helyiségek. Minden helyiség megközelíthető a szobákból, de ha egy pár veszi meg vagy veszi bérbe, akkor a tolóajtó kinyitásával egy nagy térré bővül a konyha és a nappali rész. A lakás nyugati tájolású és tele van ablakkal, aminek hála még rossz időben is nagyon fényes. Van hozzá egy kis erkély is, ami a közeli parkra néz. Ezt is felújítottuk. A reggeli kávét igazán hangulatos ott elkortyolgatni.

A felújítás után rá sem lehet ismerni

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát

Nézd meg korábbi sikertörténeteinket is, melyek szintén sok-sok tanulsággal és szuper ötlettel szolgálnak:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.