Egy lakás két köntösben – Ezt tudja a home staging

A home staging az a folyamat, amikor felkészítjük a lakást eladásra. Nem lakberendezés, mert a lakberendezéskor a végső bútorokat tesszük be a lakásba, fő szempontként odafigyelve a funkciókra és a tárolásra.

A home stagingnél nem zsúfoljuk tele a lakást nagy gardróbszekrényekkel, de egy kisebb darabbal kijelöljük a helyét.

A home staging megmutatja a lakásban rejlő lehetőségeket és a helykihasználásban rejlő potenciált, méghozzá úgy, hogy megmutatjuk például, hogy befér a hálószobába az ágy, vagy hogy a kanapé mellett még van hely egy könyvespolcnak, és az étkezőasztalt négyen kis kényelmesen körbe tudják ülni.

Emellett a berendezés nagy segítség az eladásnál is, hiszen ad egy arculatot a lakásnak, és tudjuk, hogy az ingatlaneladás emocionális döntés. A vevőt magával ragadja a lakás hangulata, beleszeret, azt érzi, hogy ő itt szeretne élni. Azt fogja érezni, hogy “igen, ezt kerestem”.

Egy szépen berendezett és jól befotózott lakás hirdetése kiemelkedik a többi közül, és ezzel sokkal több érdeklődőt vonz, akik között ott van a mi vevőnk is.

A home staging és a profi ingatlanfotózás kéz a kézben jár, mert nem elég, ha szépen berendezzük a teret, azt meg is kell tudni mutatni a vevőknek, amit telefonnal fotózott képekkel nem igazán lehet.

Egy lakás két köntösben

Az alábbi fotókon ugyanaz a lakás szerepel kétféleképpen felöltöztetve. Láthatjuk, hogy már maga a berendezés is rengeteget számít ahhoz képest, mintha a 4 üres falat szeretnénk eladni. De ami még fontos(abb), hogy megtaláljuk az ingatlanhoz legjobban passzoló arculatot.

Az első kicsit konzervatívabb, a második egy sokkal fiatalosabb, vidámabb hangulatot áraszt. Ehhez berendezés előtt nem árt egy kis piackutatást végezni, hogy tudjuk, kinek, milyen korosztálynak szánjuk a lakást.

AZ ELSŐ VERZIÓ

Galéria / 39 kép

Megnézem a galériát

A MÁSODIK VERZIÓ

Galéria / 39 kép

Megnézem a galériát

“Látható, hogy egy ilyen folyamat nem is annyira egyszerű, és attól, aki életében egyszer-kétszer ad el ingatlant, nem is várható, hogy mindennel tisztában legyen. Ezért, ha gyorsan és a legmagasabb áron szeretnénk eladni a lakásunkat, akkor ezt bízzuk profikra, akik kihozzák belőle a maximumot. Én magam is így teszek, hiszen mi a csapatommal megálmodjuk és megcsináljuk a lakásfelújítást, utána pedig a home staging csapat megtölti a teret élettel” – mondja Vasziljevics Erika.

És ami még fontos: a fotókon egy csapatmunka kétféle végeredménye látható. A felújítást a My Craft 2016 Kft. csapata végezte, a teret pedig a Lakásszépítők rendezte be.

Ne maradj le a My Craft 2016 Kft. többi csodamunkájáról sem:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.