Egy frissen felújított 7 nm-es panelkonyha sok-sok okos részlettel

2017-ben vásároltuk a lakást, amit ez idáig teljes körűen felújítottunk. Szerencsére a párom nagyon sok mindenhez ért, így nem volt kérdés, hogy a felújítás nagy részét mi fogjuk elvégezni, ami 2 kicsi gyermek mellett nem is olyan egyszerű. A konyha volt az utolsó helyiség (7 nm), ami még újításra várt. Elég retró volt a felújítás előtt, például még az eredeti konyhaszekrények voltak benne.

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Első lépésként betonig visszabontottunk mindent a konyhában, a sittet elszállítottuk, majd jött a burkoló, aki korábban a fürdőt és a WC-t is gyönyörűen megcsinálta, a konyhával sem volt ez másként. A szívem vágya volt a fényes padlólap, amit azóta is nagyon szeretek (annak ellenére, hogy egyetlen hajszál is meglátszik rajta). Ez összesen 5 napot vett igénybe, bontással és az új burkolat lerakásával együtt.

Eközben már folyamatosan ötleteltünk a párommal, hogyan tudnánk minél többet kihozni a konyhából, hogy az minden igényünknek eleget tegyen. 
Szerettem volna, ha minden gépünk beépíthető lenne. A sütő, a gázfőzőlap, a páraelszívó és a mosogatógép esetében ezt meg is tudtuk oldani, viszont a hűtőt és a mikrohullámú sütőt az előre kitűzött költségvetés miatt nem cseréltük le. De mivel nem szerettem volna, hogy látszódjon a mikró, a sütő felett kapott helyet elrejtve, egy felnyíló ajtó mögött.

A gázcsövet is szerettük volna eltüntetni, így kitaláltuk, hogy a toronyszekrény (amiben a sütő és a mikró is helyet kapott) oldalán legyen egy 20 cm mély szekrény, amelynek egyik oldalán a gázcső van, ezt egy 10 cm széles ajtóval takartuk el, hogy bármikor hozzáférhető legyen. Mellette pedig egy kis kamraszekrény került kialakításra, benne polcokkal. Itt a lisztet, cukrot, tésztát és egyéb “száraz” alapanyagokat/hozzávalókat tartom.

Konyhaasztal helyett, a jó helykihasználás miatt, egy 40 cm mély pultot terveztünk, aminél négyen is tökéletesen elférünk, így több hely maradt középen közlekedni.

Nagyon praktikusak a plafonig érő felső szekrények, mert sok olyan dolog odafér amiket nem használok túl sűrűn.

Volt egy nagy dilemmánk a felújítás alatt: legyen vagy ne legyen fogantyú? Végül felül push open nyitásúak, lent pedig fogantyúval nyitható szekrényajtók lettek. Egyedül a mosogató alatt nem lett fiók a vízcsövek miatt, de ezen kívül kisebb-nagyobb méretű fiókokat készítettünk.

A gázfőzőlaphoz egy edzett üveget készítettünk, hogy ne érje kár a konyhai hátfalat, ami igazából bútorlap, ebbe marta bele a párom a vezetékek helyét.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

Összességébe véve a konyha felújítása 3 hónapot vett igénybe, mivel a konyhabútor tervezését és kivitelezését, valamint a vizes és villanyos munkákat is a párom végezte munka mellett, ebből 1 hónap volt amikor egyáltalán nem tudtuk használni a konyhát.

Egyelőre nincs olyan amin változtatnék, mindent úgy terveztünk ahogy nekünk megfelelő, ezért is szeretjük annyira a végeredményt.

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.